Počela izgradnja vikend naselja u Vidrićima

0
Počela izgradnja vikend naselja u Vidrićima

SOKOLAC – Firma „Putevi“ Zvornik počela je izgradnju vikend naselja u selu Vidrići, tri kilometra od Sokoca, koji finansira više preduzetnika iz Zvornika i inostranstva, rekao je Srni investitor iz Zvornika Milan Stanojević.

Stanojević je naveo da će projekat biti realizovan po fazama, u narednih 10 do 15 godina, a biće izgrađeno više vikend kuća, ugostiteljski objekat, potrebna infrastruktura, sadržaji za djecu i ostali neophodni za savremeni turistički centar.

„U prvoj fazi smo kupili pet hektara zemljišta u selu Vidrići i nismo ograničeni sredstvima, niti brojem objekata koje ćemo graditi. Danas smo počeli temelje druge vikend kuće, za prvu je izgrađen jedan sprat, a treću počinjemo uskoro“, istakao je Stanojević.

On je naglasio da je planirana izgradnja krsta na obližnjem uzvišenju Golo brdo i pravoslavnog hrama, uz očekivani blagoslov vladike.

Stanojević i nekoliko investitora iz inostranstva planiraju da izgrade veće vikend naselje, u čemu će im se, kako kaže, pridružiti i potencijalni investitori iz Bijeljine, koji će na prostoru sa lijeve i desne strane magistralnog puta Sokolac-Zvornik, u selu Vidrići, graditi vikend kuće.

„Mi danas govorimo o pionirskom poduhvatu čiji je cilj da u dogledno vrijeme od ovog mjesta napravi atraktivniju i bolju lokaciju od Zlatibora, tim prije što je Zlatibor postao urbano naselje i gubi status planine“, rekao je Stanojević.

Investitori, prema njegovim riječima, očekuju dobru saradnju sa lokalnom upravom na Sokocu, prije svega u vezi sa obezbjeđenjem infrastrukture neophodne za rad, te blisku saradnju sa Turističkom organizacijom opštine Sokolac koja bi trebalo da se pojavi na sajmovima turizma u Evropi.

Stanojević tvrdi da će investitori raditi i na osnivanju agencije za prodaju nekretnina, kako bi ljudima koji rade van granica zemlje i široj javnosti Republike Srpske omogućili ulaganja od kojih će imati koristi stanovništvo ovog kraja i šira zajednica.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica istakao je da lokalna uprava godinama stvara dobre uslove za potencijalne investitore.

Bjelica je naglasio da se osim projekata u oblasti unapređenja infrastrukture i poljoprivrede, radi i na nekoliko projekata za razvoj turizma.

„U okviru postojećeg ugostiteljskog objekta u etno-stilu `Ognjište`, urađeno je desetak apartmana sa 10 do 12 ležajeva. Oko milion KM je investicija konobe `Kum` na proširivanju smještajnih kapaciteta u etno-stilu, a nedavno je počela i gradnja hotela u samom gradu“, kaže Bjelica.

On je dodao da je uvjeren da će i vikend naselje u Vidrićima i obnovljeni Zadružni dom u Bjelosavljevićima, na čijim temeljima je izgrađen višenamjenski objekat sa 80 ležajeva, znatno obogatiti turističku ponudu i doprinijeti razvoju etno-turizma na Romaniji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare