Počela izgradnja objekta za stambeno zbrinjavanje

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas počela izgradnja stambenog objekta za konačno stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović saopštio je da će biti izgrađena 42 stana, za šta će biti izdvojeno 1.245.000 KM.

„Izgradnju 37 stanova finasira Vlada Republike Srpske, dok će pet stambenih jedinica finansirati lokalna zajednica, a nakon završetka vidjećemo kome će se oni dodijeliti“, rekao je Stevanović.

Napomenuvši da je početak radova kasnio zbog kiša i poplava, on je istakao da je rok za završetak radova pet mjeseci.

„Mi danas počinjemo izgradnju objekta koji će riješiti sve evidentirane i od resornog ministarstva prihvaćene stambene probleme iz kategorija porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u našoj opštini. To znači da će biti zbrinuto svih 37 lica sa konačne rang-liste definisane 2008. godine“, rekao je Stevanović.

Zvaničnom početku radova prisustvovali su i predstavnici zvorničkih Boračke organizacije, Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila i Udruženja ratnih vojnih invalida.

Stambena zgrada gradi se u Ulici Braće Stefanovića u Zvorniku, a izvođač radova je zvorničko preduzeće „Jokić invest“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare