Počela isporuka rude Boksita za Birač

0

MILIĆI – Kompanija „Boksit“ iz Milića danas je počela isporuku rude zvorničkoj Fabrici glinice „Birač“, prema ugovoru koji je potpisan 20. decembra prošle godine. Predsjednik milićke Kompanije Rajko Dukić izjavio je Srni da je ugovorom, koji je potpisao sa predsjednikom Upravnog odbora Fabrike „Birač“ Martinasom Ugianskisom, planirano da „Boksit“ u ovoj godini Fabrici isporuči 400.000 tona rude boksita čija je vrijednost oko 28 miliona KM.

„Posljednjih godina nismo ovako rano počinjali, a razlog je što smo na vrijeme napravili ugovor sa našim strateškim partnerom iz Zvornika. Dogovorili smo se i o načinu plaćanja, a s obzirom da imamo određene količine rude na zalihama, nije bilo razloga da ne krenemo u isporuku“, rekao je Dukić.

On je dodao da je na vrijeme sačinjen plan poslovanja kompanije u ovoj godini, kojim se predviđa rast proizvodnje, usluga i prihoda, te značajan nivo investicija.

„Planiramo otvaranje značajnih proizvodnih kapaciteta, kao što je proširenje farme koka nosilja, otvaranje jame Podbraćan i još neka ulaganja u oblasti drvoprerade. Dakle, krenuli smo na vrijeme i ako se po jutru dan poznaje, trebalo bi da bude dobro“, rekao je Dukić.

Predsjednik milićke kompanije dodao je da jedino nije u pogonu dio Sektora rudarstva koji se bavi pripremom rude, odnosno uklanjanjem otkrivke.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare