Počela gradnja 11 kuća za raseljene

0

FOČA – U Foči je danas počela gradnja 11 kuća za srpske porodice koje koriste alternativni smještaj, za šta je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, posredstvom međunarodnog kredita iz programa „Opek“, obezbijedilo 350.000 KM.

Rukovodilac regionalne kancelarije Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Ranko Vladičić kaže da su porodice imale mogućnost da izaberu mjesto življenja, te je za 11 kuća odobreno šest lokacija.

On je istakao da će, nakon smještaja ovih porodica, na području opštine Foča u alternativnom smještaju ostati 80 porodica.

„U postupku smo prikupljanja ponuda za program iz saudijskog fonda, kojim planiramo gradnju od 13 do 20 kuća, po istom sistemu – `ključ u ruke“, rekao je Vladičić.

Rok za završetak radova 11 kuća, koje izvodi fočansko preduzeće „Konstruktor“, je 90 dana.

Marinku Vilotiću iz fočanskog sela Slatina, biće završena kuća u naselju Barakovac, koju je počeo graditi sopstvenim sredstvima.

„Ne radim nigdje, imam ženu i dvoje djece. Teško živimo i konačno, nakon 20 godina, dočekali smo da dobijemo svoj krov nad glavom“, rekao je Vilotić.

Velemir Simović prije rata je živio u selu Jabuka, koje se nalazi u opštini Foča-Ustikolina u Federaciji BiH, a zahvaljujući ovom programu njegova porodica dobiće novi dom u fočanskom naselju Lazarevo.

„Alternativni smještaj koristimo od 1992. godine. Sa ženom i dvoje djece živim u skučenim prostorijama i sa velikom radošću iščekujem gradnju kuće“, rekao je Simović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare