Počela druga biciklistička tura

0

Na Palama je danas počela druga biciklistička tura „Jahorina 2017“, na kojoj učestvuje deset biciklista.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je trku organizovalo Planinarsko-ekološko društvo „Romanija“ i da bi ona trebalo da postane i dio tradicije jer se održava u sklopu Gospojinskih svečanosti i slave opštine.

Jugović je dodao da prisustvuje lijepom događaju, iako je sve skromno u odnosu na broj prijavljenih takmičara.

Predsjednik planinarsko-ekološkog društva „Romanija“ Radoje Vojvodić rekao je novinarima da su biciklisti krenuli trasom od dvorane „Peki“, preko Stambolčića, Podgraba, Vrhprače preko Jahorine pa sve do Studenstskog centra u Palama gdje je i cilj.

„Ima desetak učesnika. Očekivali smo veći broj, ali vjerujem da je loše vrijeme uticalo da mnogi odustanu“, kaže Vojvodić koji se nada da će vožnja preći u takmičarski karakter.

Vojvodić je naglasio da to društvo pokušava na razne načine da dođe do određenih sadržaja. Iduće godine otvoriće drugu trasu koja će ići od Stajne kroz Gračanicu na Podgrab kako bi Planinarsko društvo promovisalo planinski biciklizam.

On je istakao da je biciklizam naporna disciplina, pogotovo Jahorina gdje je visinska razlika oko 1.000 metara.

Učesnik trke Veljko Škipina rekao je da su se okupili kako bi obišli turu oko 55 kilometara, sa usponom od 30 kilometara iako nije nešta zahtjevno jer se sve vozi kroz prirodu.

On je pojasnio da bi se prijavilo više učesnika treba promovisati ovu vožnju putem portala, kako bi se više biciklista iz lokalnih opština odazvalo. Nada se da će svi stići relativno brzo na cilj i da nećemo pokisnuti.

Planinarsko-ekološko društvo „Romanija“ sa Pala osnovano je 1979. godine, a članovi su osvajali vrhove Evrope, Afrike, Južne Amerike i mnoge druge.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare