Počela 14. Smotra recitatora

0

Nastupom srednjoškolaca i studenata na Palama je večeras počela dvodnevna Smotra recitatora na kojoj će stihove govoriti više od 100 učesnika uzrasta od četiri do 24 godine.

Direktor Srednjoškolskog centra “Pale” Nedeljko Gazivoda rekao je novinarima da će se publici predstaviti srednjoškolci, studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, djeca iz vrtića “Bubamara” , Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Sunce”, najmlađi članovi Edukativnog centra “Big Ben”, te učenici osnovnih škola “Pale”, “Srbija” i “Mokro”.

On je naveo da je cilj ove dvodnevne manifestacije razvijanje ljubavi prema književnosti, jezičke kulture, radnih navika, ovladavanje javnim nastupom i pozitivnog takmičarskog duha.

Gazivoda je zahvalio načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću, koji je podržao ovogodišnju smotru i obezbijedio knjige za članove žirija kao i najboljim recitatorima.

Član žirija Đorđe Lalović rekao je da recitatore ocjenjuje petočlani stručni žiri koji svake godine proglašava po tri najbolja recitatora u četiri uzrasne kategorije osnovaca i tri najbolja recitatora među srednjoškolcima.

Učenik četvrtog razreda Gimnazije Jovana Elek rekla je da recituje od prvog razreda osnovne škole i da se večeras publici predstavila pjesmom “Hodočašće Svetom Savi”, LJubomira Simovića.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je opština podržala ovu tradicionalnu manifestaciju.

Manifestacija će biti zatvorena sutra, a organizator je Dramsko-recitatorska sekcija Srednjoškolskog centra “Pale”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments