Počela 13. smotra recitatora

0

Na Palama je sinoć počela 13. dvodnevna smotra recitatora na kojoj će stihove govoriti više od 100 učesnika uzrasta od četiri do 24 godine, a u okviru prve večeri nastupili su srednjoškolci i studenti.

Direktor Srednjoškolskog centra „Pale“ Nedeljko Gazivoda rekao je novinarima da će se publici predstaviti srednjoškolci, studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, djeca iz vrtića „Bubamara“ i Udruženja „Sunce“, te učenici osnovnih škola „Pale“, „Srbija“ i „Mokro“.

Gazivoda je naveo da učesnike Smotre ocjenjuje petočlani stručni žiri, da je posljednjih godina zainteresovanost recitatora velika, i da je cilj da manifestacija, u organizacionom smislu, preraste lokalne okvire.

Profesor Srpskog jezika i književnosti u Srednjoškolskom centru „Pale“ Branka Malinić Čugalj istakla je da je večeras nastupilo 18 recitatora iz Srednjoškolskog centra, a da žiri svake godine proglašava po tri najbolja recitatora u četiri uzrasne kategorije osnovaca i tri najbolja recitatora među srednjoškolcima.

Učenik trećeg razreda Gimnazije Jovana Elek kaže da deseti put učestvuje na Smotri recitatora.

„Publici sam se predstavila pjesmom Matije Bećkovića `Gospode pomiluj`“, rekla je Elekova.

Vedran Grujić, učenik drugog razreda Srednjoškolskog centra „Pale“, smjer Gimnazija, naveo je da prvi put učestvuje na Smotri i da je recitovao stihove Miloša Crnjanskog.

„Uz pomoć recitatorske sekcije, kao i uz pomoć javnog nastupa, prevazilazi se trema i za nas, učenike, to je veoma važno“, dodao je Grujić.

Manifestacija će biti nastavljena sutra u 18.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments