Poboljšati privredni ambijent

0

FOČA – Odbornici Skupštine opštine Foča usvojili su danas više zaključaka s ciljem poboljšanja privrednog ambijenta u ovoj opštini, a jednim su pozvane nadležne inspekcijske službe da izvrše kontrolu zaposlenih radnika i poštivanje radnog vremena u svim preduzećima, radnjama i ustanovama na području opštine.

U okviru informacije o zapošljavanju, odbornici su donijeli zaključak da bude formiran privredni savjet čija će osnovna uloga biti rad na poboljšanju privrednog ambijenta u opštini.

Načelnik opštine Radisav Mašić zadužen je da formira i interresornu radnu grupu koja će predložiti način rješavanja infrastrukturnih problema u industrijuskoj zoni u Brodu na Drini.

Na sjednici je usvojen izvještaj o izvršenju opštinskog budžeta za prvih šest mjeseci ove godine.

U prvoj polovini godine opština Foča naplatila je 4.459.331 KM prihoda, odnosno 38,64 odsto od godišnjeg plana, dok je u istom periodu potrošila 4.694.175 KM ili 40,68 odsto od planiranih godišnjih troškova.

Naplaćeno je 45,30 odsto planiranih poreskih prihoda, dok su neporeski prihodi u prvih šest mjeseci 31,34 odsto od godišnjeg plana.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Mirjana Davidović rekla je da je dinamika punjenja budžeta različita po mjesecima i da je u drugoj polovini godine priliv sredstava veći.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare