Poboljšana bezbjednost uz podršku Helikopterskog servisa Srpske

0

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić izjavio je da je ovaj centar uložio maksimalne napore da bezbjednost na planini bude na najvišem nivou, radi čega je obezbijeđena podrška Helikopterskog servisa Republike Srpske i Republičke uprave civilne zaštite.

„Helikopter će se na planini nalaziti 24 časa sa dva pilota i to je samo jedan od projekata koje smo ove godine ostvarili. Otvaranjem hangara i dolaskom helikoptera najviše će dobiti skijaši, jer ako helikopter spasi jedan život, uradili smo mnogo. LJudski život nema cenu“, rekao je LJevnaić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je Olimpijskom centru na prvom mjestu bezbjednost svih posjetilaca, kao i prevencija.

Prema njegovim riječima, centar ima odličnu saradnju sa Helikopterskim servisom Srpske, Republičkom civilnom zaštitom, pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, a svi oni na planini funkcionišu kao tim.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina“ Nedeljko Elek ističe da je ponosan što je ovo prvi Centar u Jugoistočnoj Evropi koji može svojim posjetiocima da ponudi usluge Helikopterskog servisa.

„Sve što smo realizovali na Jahorini, uradili smo i uz pomoć Vlade Republike Srpske. Ovo je kontinuirani vid podrške Vlade i premijera Srpske Radovana Viškovića, kao i direktora Helikopterskog servisa Bobana Kusturića“, naveo je Elek.

Pilot Helikopterskog servisa Zorislav Ivanović kaže da je njihova podrška na planini samo nastavak aktivnosti koje Helikopterski servis Srpske svakodnevno sprovodi kroz širok spektar operacija koje izvode.

„U saradnji sa Republičkom civilnom zaštitom, Univerzitetskim kliničkim centrom Republike Srpske i ostalim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj, godinama radimo vazdušni medicinski transport“, izjavio je Ivanović.

On dodaje da je izgradnjom hangara za helikopter na Jahorini napravljena mogućnost da daju podršku stanovništvu u istočnom dijelu Srpske i brže odreaguju kada se pojavi potreba za vazdušnim transportom.

Prema njegovim riječima, sve što rade je po nalogu Vlade Republike Srpske i kao pomoć Olimpijskom centru i svim građanima Srpske za brže i efikasnije medicinsko zbrinjavanje.

Zamjenik direktora Republičke uprave Civilne zaštite Darko LJuboje rekao je da su pripadnici ove službe uvijek na raspolaganju građanima i privrednim društvima u Srpskoj.

„U saradnji sa opštinom Pale i Olimpijskim centrom potpisali smo ugovor o pružanju pomoći, odnosno obezbijedili smo sanitetsko vozilo i medicinskog radnika. Podršku pružamo i Ski-centru `Ravna planina` u omogućavanju što boljih uslova i podizanju bezbjednosti na veći nivo“, istakao je LJuboje.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare