Pobjednik Savo Vlačić sa Han Pijeska

0

SOKOLAC – Na manifestaciji „Dan kosidbe-Romanija 2016“, koja je održana danas u Brezjaku kod Sokoca, među 23 takmičara u košenju trave ručnom kosom pobijedio je Savo Vlačić iz Han Pijeska, kojem je pripala nagrada od 300 KM i zlatna medalja.
Srebrna medalja i nagrada od 200 KM pripala je Nebojši Dupljaninu iz Han Pijeska, a bronzana medalja i 100 KM Nedeljku Kerlecu iz Janja kod Šipova.

Za najbolje pokošenu parcelu sa 60 KM nagrađen je Milovan Jolović sa Sokoca, za najmlađeg kosca proglašen je Marko Mirić sa Sokoca koji je nagrađen sa 40 KM, a nagrada od 50 KM za najstarijeg kosca pripala je Budimiru Mijatoviću sa Sokoca.

U ekipnom košenju trave prvo mjesto pripalo je koscima iz Janja kod Šipova, drugo mjesto koscima sa Rajca kod LJiga, a treći su bili braća Dupljanin sa Han Pijeska.

Osim košenja trave, održana su takmičenja u bacanju kamena s ramena, navlačenju konopca, obaranju brvna i skoku u dalj.

Na manifestaciji, koju je otvorio gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, bila je izložena poljoprivredna mehanizacija.

Organizator „Dana kosidbe“, koji je privukao oko 1.000 gledalaca, bila je Turistička organizacija opštine Sokolac.

Pokrovitelji ove manifestcije koja traje od 1975. godine bili su Grad Istočno Sarajevo, opštine Sokolac, Han Pijesak i Rogatica, „Elektrodistribucija“ Pale, „Šume Republike Srpske“, Unikredit banka, Nova banka, NLB razvojna banka.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa učestvovale su etno-grupe sa prostora Sarajevsko-romanijske regije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare