Pobjeda u svim mjesnim zajednicama koalicije „Savez za Pale“

0

Koalicija „Savez za Pale“, na čelu sa SDS-om, ostvarila je ubjedljivu pobjedu na izborima u svih deset mjesnih zajednica u opštini Pale, rečeno je na današnjoj konferenci za novinare ove koalicije koju čine SDS, PDP i NDP.
Bojan Ninković /SDS/ rekao je da je juče izabrano 60 članova savjeta, od čega je 57 iz „Saveza za Pale“, a samo tri člana iz SNSD-a, dok iz DNS-a nema nijednog člana.

„Od ova tri člana dva su izabrana zato što naše liste nisu bile pune u Prači i Brezovicama, dakle zbog manjka liste, a samo je jedan član u Mokrom izabran glasovima birača“, naveo je on.

Ninković je rekao da je izlaznost bila 11,3 odsto, te da su građani pokazali kome vjeruju.

Predstavnici ove koalicije smatraju da je razlog lošeg rezultata SNSD-a „i to što nije bilo novca, kao na lokalnim izborima kada su `kupovali glasove`“.

Ninković je odbacio tvrdnje SNSD-a da rezultati nisu bili regularni, navodeći da su izbori prošli u fer i demokratskoj atmosferi.

„Pokazalo se da skupštinska većina ima legitimitet, a načelnik /Boško Jugović/ treba da se zapita zašto ni u jednoj mjesnoj zajednici nema većinu. Pitanje je da li on ima legitimitet da predstavlja građane“, naveo je on.

Predrag Vučićević /PDP/ naveo je da i „Savez za Pale“ ima određenih zamjerki na rad Opštinske izborne komisije /OIK/, ali je izrazio zadovoljstvo zato što su građani prepoznali i vrednovali politiku „Saveza za Pale“.

Siniša Lasica /NDP/ zahvalio je građanima na podršci njihovim kandidatima, te ocijenio da je narod pokazao koga želi da ga vodi u narednom periodu i da nemaju povjerenja u aktuelnog načelnika.

I Lasica je potvrdio da je bilo nepravilnosti u radu OIK-a, ali da SNSD nije pobijedio „jer nije bilo finansijskih sredstava“.

On je izrazio uvjerenje da će njihovi predstavnici u narednom periodu predstaviti dobre projekte i biti na usluzi svim građanima opštine.

Loša organizacija izbora članova savjeta mjesnih zajednica

Opštinski odbor SNSD-a Pale saopštio je da je i prije završetka izbornog procesa za članove savjeta mjesnih zajednica i objavljivanja rezultata, izražava nezadovoljstvo i protest zbog vrlo loše organizacije izbora za članove savjeta mjesnih zajednica na području ove opštine.

Cijeneći da je Opštinska izborna komisija /OIK/ napravila niz propusta koji su direktno uticali na izborni proces, Opštinski odbor SNSD-a je saopštio da želi pravovremeno ukazati na nedopustivost ovakve organizacije i sprovođenja izbora na bilo kojem nivou.

„Bez obzira na izborne rezultate, želimo da ukažemo na sve manjkavosti izbornog procesa, koje se ogledaju u nedovoljnom broju glasačkih kutija na izbornim mjestima, izuzetno lošoj procjeni o broju potrebnih glasačkih listića, kao i ozbiljnoj neuređenosti biračkih spiskova po mjesnim zajednicama“, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SNSD-a Pale.

U ovom odboru ističu da je to dovelo do zbunjenosti brojnih glasača, a bilo je i slučajeva da kandidati na listama nisu imali mogućnost da glasaju u mjesnoj zajednici u ime koje su kandidovani, iako je to, navodno, prethodno provjeravala Opštinska izborna komisija.

U paljanskom SNSD-u navode da na pojedinim izbornim mjestima nije dozvoljeno glasanje nakon 13.00 časova, iako su birači pravovremeno došli na biračko mjesto, te pitaju kako je moguće da ljudi u OIK-u, koji su na osnovu ličnih stručnih referenci i zavidnog iskustva izabrani da budu u tom tijelu, mogli da naprave tolike propuste.

„Činjenica da se listići doštampavaju i donose i do pet puta na jedno biračko mjesto dovoljno govori o spremnosti i organizovanosti OIK-a da sprovede izbore za članove savjeta mjesnih zajednica na Palama“, navodi se u saopštenju.

Zbog svega navedenog, Opštinski odbor SNSD-a Pale traži odgovornost OIK-a i uputuće zvaničnu žalbu ovom tijelu tražeći da se sankcionišu svi odgovorni za ove propuste, uključujući i poništenje cjelokupnog izbornog procesa.

Zahvalnost za podršku kandidatima za savjete mjesnih zajednica

Opštinski odbor SDS-a Pale zahvalio je svim svojim biračima koji su danas izašli u velikom broju i dali podršku njihovim kandidatima za savjete mjesnih zajednica.

„Ostvarena ubjedljiva pobjeda na današnjim izborima pokazuje i dokazuje da su građani već svjesni pogubne politike koju u našoj opštini sprovode koalicioni partneri SNSD i DNS“, saopšteno je iz Opštinskog odbora SDS-a Pale.

Iz ove stranke su ocijenili da su „pokušaji SNSD-a da plasiraju priču o neregularnosti izbora kukavički čin i još jedna manipulacija građanima“.

„Svjesni u startu da nemaju podršku naroda i da im plaćanje glasova više ne prolazi, hvataju se za posljednju slamku, a to su nove jadikovke i tuđe krivice za njihov neuspjeh“, navodi se u saopštenju.

Opštinski odbor SDS-a čestitao je izabranim kandidatima od kojih očekuju rad rad na poboljšanju uslova života u Palama.

Opštinski odbor SNSD-a Pale saopštio je danas da i prije završetka izbornog procesa za članove savjeta mjesnih zajednica i objavljivanja rezultata, izražava nezadovoljstvo i protest zbog vrlo loše organizacije izbora za članove savjeta mjesnih zajednica na području ove opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare