Plate funkcionera usaglašene sa zakonom

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo donijela je danas odluku da plate zamjenika načelnika, te predsjednika i potpredsjednika parlamenta budu povećane za 50 do 100 KM.

Načelnik opštine LJubiša Ćosić izjavio je u pauzi zasjedanja da je riječ o obaveznoj zakonskoj odluci koja se donosi svake godine, a prema kojoj plata zamjenika načelnika, predsjednika i potpredsjednika Skupštine mora biti do 75 odsto plate načelnika.

„Iako mi u opštini Istočno Novo Sarajevo imamo najniže plate u odnosu na ostale opštine u Republici Srpskoj, mislim da su opet previsoke. Doći će vrijeme kada će plate funkcionera i zaposlenih u opštinskoj upravi morati ići prema dole“, rekao je Ćosić i dodao da će se tada ići i sa smanjenjem naknada odbornicima koje sada iznose 500 KM.

Skupština je na današnjoj sjednici prihvatila i izvještaj o radu u komunalnim preduzećima „Vodovod i kanalizacija“, „Rad“, „Toplana“ i „Sveti Marko“.

Ćosić je istakao da, iako se ova preduzeća susreću sa problemima u naplati potraživanja, kvalitetu usluga i investicijama, situacija je bolja nego 2013. godine, a „Toplane“ i „Vodovod i kanalizacija“ su potpuno stabilni.

On je naveo da je i preduzeće „Sveti Marko“ na putu oporavka, izmirene su obaveze prema radnicima, djelimično i prema dobavljačima.

„Najveći problem je poslovanje komunalnog preduzeća `Rad` koje pruža usluge u opštinama Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Trnovo, a dobija novac samo do opštine Istočno Novo Sarajevo“, rekao je Ćosić i dodao da je rješenje problema u ovom preduzeću u konverziji poreskog duga u akcije, ukoliko Vlada Republike Srpske da saglasnost za to.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare