Plastenici za devet porodica

0

ZVORNIK – Za devet porodica na području zvorničke opštine uskoro se očekuje isporuka plastenika sa sistemima za navodnjavanje koji su donacija UNDP-a, rekao je danas načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Zvornik Milan Cvjetinović.

Cvjetinović je naveo da je vrijednost plastenika, od kojih su sedam površine 300 metara kvadratnih, a dva površine 100 metara kvadratnih, više od 70.000 KM.

Kriterijumi za dodjelu plastenika bili su da je riječ o porodicama sa troje i više maloljetnje djece, kao i o domaćinstvima koja su pretrpjela značajne štete u prošlogodišnjim poplavama.

Prije donošenja odluke o dodjeli plastenika, predstavnici UNDP-a su posjetili domaćinstva i ocijenili ispunjenost uslova.

Stručna lica, koja je angažovao UNDP, uzimaće uzorke zemljišta i montirati plastenike sljedeće sedmice, saopšteno je danas iz lokalne uprave.

Cvjetinović je podsjetio da je organizacija „Vorld vižn“ ranije donirala 13 plastenika, vrijednih oko 50.000 KM.

„Ovakve vrste pomoći konkretan su doprinos razvoju plasteničke proizvodnje i značajna pomoć ovim domaćinstvima, zbog čega opština Zvornik izražava veliku zahvalnost donatorima“, rekao je Cvjetinović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare