Planinari „Sjemeća“ najbolji u planinarskoj orijentaciji

0
Planinari

SOKOLAC – Planinarsko društvo „Sjemeć“ iz Rogatice najbolje je u sezoni za 2017. godinu u planinarskoj orijentaciji, drugo mjesto na kraju četvrtog kola održanog u Sokocu pripalo je Planinarsko-sportskom društvu „Stolac“ iz Višegrada, a treće planinarskom društvu „Glasinac“ sa Sokoca.

Vođa pobjedničke ekipe „Sjemeća“ Milenko Cvijetić rekao je Srni da je kao i nekoliko godina ranije, rogatička ekipa u sastavu, Krsto Šljivić, Davor Vukašinović i on, pokazala da su najbolji u planinarskoj orijentaciji.

On je dodao da će na narednom pojedinačnom takmičenju u Rogatici to i potvrditi.

Član komisije za planinarsku orijentaciju u Planinarskom savezu Republike Srpske Željko Delić, rekao je Srni da su planinari iz Rogatice ukupni pobjednici sa 18 osvojenih bodova, planinari iz Višegrada su drugi sa 15, a planinari domaćina Sokoca treći sa 12 bodova.

On je istakao da je danas održano i Šesto memorijalno takmičenje u planinarskoj orijentaciji „Svjetlana Ceca Komlenović“ u znak sjećanja na tragično preminulu planinarku, uspješnog člana Planinarskog društva „Glasinac“ Sokolac.

Delić je istakao da je na memorijalnom takmičenju pobjednik u ženskoj konkurenciji ekipa sokolačkog Planinarskog društva „Glasinac“, drugo mjesto je zauzela ekipa rogatičkog „Sjemeća“, a treće Planinarsko-sportskog društva „Stolac“ iz Višegrada.

U muškoj konkurenciji pobjednici memorijalnog takmičenja u planinarskoj orijentaciji je ekipa „Sjemeća“ iz Rogatice, drugo mjesto je pripalo sokolačkom „Glasincu“, a treće ekipi iz Višegrada.

Sekretar Planinarskog društva „Glasinac“ sa Sokoca Vera Mijatović kaže da je na današnjem šestom Memorijalnom takmičenju i u četvrtom kolu lige Republike Srpske u planinarskoj orijentaciji učestovalo sedam ekipa iz tri Planinarska društva i van konkurenciji nastupili su gosti iz Planinarskog društva „Konjuh“ iz Tuzle.

„Do sada smo ovakva takmičenja održavali na obroncima planine Romanije, a ovaj put smo to učinili na padinama Puhovca, uzvišenja u blizini gradskog naselja, s ciljem da popularišemo naš grad Sokolac i pruvučemo pažnju sugrađana i šire javnosti na planinarstvo, kao jedan od najljepših sportova“, izjavila je Mijatovićeva.

Načelnik Planinarskog saveza Republike Srpske Žarko Krsmanović, ocijenio je da je današnje takmičenje na Sokocu veoma dobro organizovano i potsjetio de će za dvije sedmice održati još jedno takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji u Rogatici, koje je odgođeno zbog nemogućnosti domaćina da ga organizuje.

On je najavio da nova sezona za planinare počinje u proljeće.

Potpredsjednik Planinarskog saveza BiH Radivoje Vojvodić, zahvalio se domaćinima i organizatoru ove sportske manifestacije, Planinarskom društvu „Glasinac““, opštini Sokolac i porodici Komlenović, koja već šestu godinu pomaže u organizaciji Memorijalnog takmičenja u znak sjećanja na njihovu tragično preminulu kćerku, uspješnu planinarku Svetlanu Komlenović“.

On je pozvao sve građane, a posebno mlade da su masovnije pridruže planinarskim društvima u svojim mjestima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare