Planinari obilježili Dan planete Zemlje

0

SOKOLAC – Grupa planinara sokolačkog društva “Glasinac” obilježila je danas Dan planete Zemlje aktivnostima na uređenju svog prostora na Romaniji, uz slogan “Čuvajmo našu životnu sredinu, tako čuvamo život i našu planetu”.

Sekretar ovog planinarskog društva Vera Mijatović rekla je Srni da su planinari očistila prostor ispred Planinarskog doma “Crvene stijene” na Romaniji, napravili i postavili stolove i uredili plato ispred nedavno postavljenih skulptura od drveta u blizini planinarskog objekta, te odložili skijašku opremu koju su njihovi gosti koristili minule zime.

“Pokupljen je sav otpad koju su nesavjesni posjetioci ostavili iza sebe u prirodi, stazom koja vodi ka izletištu i vidikovcu `Crvene stijene`”, istakla je Mijatovićeva.

Ona je dodala da planinari sutra nastavljaju dodatno uređenje prostora oko Planinarskog doma na Romaniji, čime daju doprinos obilježavanju 22. aprila, Dana planete Zemlje.

Mijatovićeva je naglasila da sokolački planinari svake godine, obilježavaju Dan planete Zemlje, nastojeći da kod ljudi povećaju svijest o potrebi očuvanja i upozore na ugroženost životne sredine.

Planinarsko društvo “Glasinac” osnovano je na Sokocu 2009. godine i sada broji oko 80 članova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments