Plakalović postiže istorijske rezultate u smučarskom trčanju i biatlonu

0

Naš sugrađanin Mladen Plakalović, dvostruki olimpijac (Vankuver 2010 i Soči 2014), član Smučarskog kluba „Sarajevo“ – Istočno Sarajevo, Pale, najbolji smučar, trkač i biatlonac u BiH, iz sezone u sezonu pomjera rezultatske granice u sportovima koji su proslavili Pale, Istočno Sarajevo, Republiku Srpsku i BiH.

Prije samo nekoliko godina činilo se nedostižno napraviti reultate ispod 100 FIS bodova, odnosno rezultate u A olimpijskoj normi. Mislili smo da će naši smučari trkači i dalje na Olimpijske igre ići sa B noromom ili na poziv.

Mladen je prvi u BiH uspio (pred OI u Sočiju) ispuniti A normu. Danas je Mladen gotovo osigurao nastup na narednim ZOI u Južnoj Koreji. U prethodnoj i ovoj sezoni Plaklović i u biatlonu postiže rezultate koji su najbolji (muška konkurencija) u poslijeratnoj BiH, sa trčanjem koje prosto zadivljuje i iznenađuje i dobre poznavaoce ovog sporta.

Najnovija radost koju nam je priredio Plakalović je stigla iz slovačkog zimskog centru Štrbske Pleso sa takmičenja FIS Kontinetal kupa „Slavik kup“. U konkurenciji 117 takmičara iz trinaest zemalja Plakalović je zauzeo 5. mjesto sa osvojenih 52,67 FIS bodova, što je norma za Svjetski kup u smučarskom trčanju.

To je prva norma u BiH ikada ostvarena. Inače norma za Svjetski kup u ski trčanju je rezultat ispod 60 FIS bodova.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare