Pjevačko društvo „Izvornik“ na festivalu horova u Solunu

0
Pjevačko društvo

ZVORNIK – Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“ otputovalo je danas iz Zvornika u Solun, gdje će od 27. do 29. aprila učestvovati na Svjetskom festivalu horova na kojem će se predstaviti 16 horova iz 13 zemalja.

Umjetnički rukovodilac „Izvornika“ LJubiša Popović rekao je da je ovo pjevačko društvo jedini predstavnik iz Republike Srpske na ovom festivalu.

„To nam je posebna čast, ali i odgovornost da u najboljem svjetlu predstavljamo naš grad, zemlju i muziku“, rekao je Popović novinarima prije polaska u Grčku.

On je pojasnio da je, prema propozicijama, Festival isključivo usmjeren ka izvođenju muzike iz filmova mjuzikla, za šta su se posebno pripremali nekoliko mjeseci.

„Na Festivalu ćemo izvesti muziku iz filmova `LJubav i moda` i `Skupljači perja`“, rekao je Popović i dodao da će članovi ovog društva na otvaranju Festivala izvesti i dvije etno-pjesme.

Vokalni solista i član Upravnog odbora „Izvornika“ Petar Spremo rekao je da je, osim nastupa na Festivalu, cilj odlaska i promocija Zvornika, kulture i turističkih potencijala.

„U saradnji sa Gradskom upravom i Turističkom organizacijom Zvornika pripremili smo mnogo promotivnog materijala da bismo na najbolji način predstavili prvenstveno grad, kulturu i turističke potencijale, a ujedno u cijelu Republiku Srpsku“, istakao je Spremo i dodao da će tokom festivala na pozornici biti zastave grada Zvornika i Republike Srpske.

Na Osmom svjetskom festivalu horova, osim Grčke kao domaćina, učestvovaće horovi iz Francuske, Makedonije, Hrvatske, Izraela, Jordana, Bugarske, Srbije, Ukrajine, Švedske i Turske.

Pjevačko društvo „Izvornik“ je zahvalnost za podršku za odlazak na Festival u Grčku izrazilo veliku zahvalnost Predstavništvu Republike Srpske u Solunu, Gradskoj upravi Zvornik, gradonačelniku Zoranu Stevanoviću, kao i Jeleni Athanasiou iz Hora „Korais“ iz Soluna.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments