Pioniri Jahorine četvrti u Republici Srpskoj

0

Poslije nadmetanja tokom vikenda u Palama je u organizaciji OK „Jahorina“, a pod pokroviteljstvom OS „Republike Srpske“ završen finalni turnir Prvenstva RS u konkurenciji pionira godište 2003. i mlađe. Igralo se po sistemu mini lige, što znači da je igrao svako sa svakim.

Na završnoj smotri učestvovale su četiri najbolje ekipe iz Srpske i to: Ljubinje Bankom, Libero iz Bijeljine, Modriča i domaćin turnira pioniri Jahorine.

Sa maksimalnim učinkom titulu su odbranili prošlosezonski prvaci, pioniri Ljubinja Bankom iz grada odbojke Ljubinja. Drugo mjesto pripalo je ekipi Libera, a treće mjesto osvaja Modriča.

Pioniri Jahorine su bili četvrti, što je na kraju rezultat koji zadovoljava i potvrđuje opredjeljenje kluba za rad sa mlađim uzrastom. Paljani su prvi put izborili završni turnir što je pokazatelj da su na dobrom putu, a dar i talenat za igru s loptom preko mreže iskazali su: Mihajlo Gračanin, Luka Prstojević, Aleksa Šarac, Miloš Novaković, Nikola Pandurević, Sergej Jašarević, Njegoslav Topalović, Ivan Komadan, Mihajlo Ignjić i Aleksa Pandurević izabranici trenera Živka Cicovića.

Ljubinje Bankom i Libero kao dvije prvoplasirane ekipe izborile su plasman na završni turnir za prvaka BiH.

Mečevi su igrani u sali OŠ „Srbija“ i dvorani „Peki“, a dobar organizator bio je OK „Jahorina“. Utakmice su vodili: vrhovni sudija Gorica Rudić iz Pala, Darija Dragišić i Draženka Babić iz Istočnog Sarajeva, a delegat je bio Miloš Nešković iz Višegrada.

Pobjednički pehar slavljenicima uručila je Radmila Marković, član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Republike Srpske.

Razultati:

Subota, 14. april sala OŠ „Srbija“

Ljubinje Bankom – Libero 2:0 / 25:22, 25:22
Modriča – Jahorina 2:1 / 25:12, 20:25, 15:9
Libero – Jahorina 2:0 / 25:16, 25:18

Nedelja, 14. april dvorana „Peki“

Ljubinje Bankom – Modriča 2:0 / 25:15, 25:22
Jahorina – Ljubinje Bankom 0:2 / 16:25, 14:25
Libero – Modriča 2:0 / 25:22, 29:27

Tabela

1. Ljubinje Bankom 9
2. Libero 6
3. Modriča 2
4. Jahorina 1

Autor: Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.

 

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare