„Piksi kup“ okupio 1.500 djece

0

Na sportskim terenima hotela „Bistrica“ na Jahorini danas je otvoren 13. Međunarodni fudbalski turnir „Piksi kup“ koji je okupio 1.500 djece uzrasta od sedam do 13 godina.

Osnivač i idejni tvorac turnira Goran Ivković izjavio je novinarima da se turnir održava 13. put i okupio je djecu sa prostora bivše Jugoslavije.

Ivković je naveo da je prisutno 127 ekipa, da su djeca imala priliku da koriste sav sadržaj koji pruža Jahorina, te posjetila Pale i Sarajevo.

On je dodao da je „Piksi kup“ iznjedrio vrhunske igrače koji se sada nalaze u „Crvenoj zvezdi“, „Liverpulu“, „Real Madridu“.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je presrećan što ima priliku da vidi veliki broj djece na ovom kampu, te da se već naziru i buduće zvijezde.

On je pohvalio organizatora škole fudbala „Piksi“ koja je svojim prisustvom uveličala slavske dane opštine Pale.

„Opština je pokrovitelj i pomaže onoliko koliko može. Dajem obećanje da će iduće godine biti još jače i više jer je riječ o dugogodišnjoj tradiciji, a svi koji dolaze na Jahorinu očekuju bolje i bolje uslove. Nadam se da ćemo ih uspjeti i obezbijediti“, istakao je Jugović.

On je poželio da ova djeca jednog dana postanu vrsni fudbaleri i da promovišu Jahorinu i Pale.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da ovaj događaj zaslužuje podršku grada jer se uklapa u aktivnosti vezane za podršku sporta, ali i zbog promocije turizma, odnosno olimpijske ljepotice Jahorine.

„Ovo je prilika da se čestita Goranu Ivkoviću, osnivaču ovog turnira, bez čijeg entuzijazma ne bismo ovo danas imali“, naveo je Vuković.

On je istakao da je ovo važan događaj za Jahorinu, region i fudbalski sport, a turnir pokazuje da Jahorina može biti puna i ljeti.

„Svi kapaciteti se mogu popuniti kada se imaju dobri događaji, tako da mislim da je teško naći slobodan ležaj na području planine i Pala“, naveo je Vuković.

Prema njegovim riječima, turnir je pokazao da nije dovoljan jedan fudbalski teren na Jahorini.

Vuković je dodao da je nedavno organizovan i košarkaški turnir i kamp, koji je pokazao da nedostaje još betonskih košarkaških terena.

„To nam govori da ćemo svi morati zajedno raditi na sportskoj infrastrukturi u okviru svih razvojih projekata na Jahorini“, naglasio je Vuković.

On je istakao da je zadovoljan kada vidi ovoliko mališana sa prostora cijele bivše Jugoslavije.

„Piksi kup“ je jedna od manifestacija koje se održavaju u okviru ovogodišnjih Gospojinskih svečanosti kojima opština Pale obilježava krsnu slavu i Dan opštine – Uspenje Presvete Bogorodice, a završava se u nedjelju, 1. septembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare