PIK – grupa zemalja koja se neovlašteno bavi BiH

0

ISTOČNO SARAJEVO – Sastanak Savjeta za implementaciju mira u BiH ne znači ništa, to je grupa zemanja koja se neovlašteno bavi pitanjem BiH, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je upitao ko je ovlastio grupu zemalja da izdaje bilo kakav kominike, to nije obavezujuće niti je legalno, budući da je Rusija izvan toga.

„Sastanak PIK-a ništa ne znači, samo je tu da potvrdi laž, nisu dali odgovor na osnovu čega je tu visoki predstavnik jer Savjet bezbjednosti UN nije imenovao nijedno lice“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

On je ponovio da ako ne postoji visoki predstavnik onda ne postoji ni OHR.

Dodik je rekao da je na sastanku sa evropskim i američkim zvaničnicima Markom Makovecom i Gabrijelom Eskobarom bilo ocjena da su svjesni da postoji kriza u BiH, ali da ima onih koji misle da je krivica na međunarodnim medijatorima.

„Sastanak je jedan u nizu, nije dao neki poseban rezultat, ali je razjasnio neka pitanja“, dodao je Dodik.

On je dodao da ostaje pitanje fukcinisanja organa na nivou BiH, na snazi je odluka Republike Srpske da ne učestvuje dok se ne povuče nametnuta odluka Valentina Incka.

To se, dodao je, koristi da bi se neko na instptitucionalnom planu obračunavao sa Srpskom.

„Nemoguće je da neko optuži čitav narod i Republiku Srpsku genocidnim i da to ostane u javnom prostoru“, rekao je Dodik i dodao da ono što je nametnuo Incko mora da nestane iz pravnog sistema.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Glas Srpske)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare