Петар Јурошевић добитник награде фондације Александра Карађорђевића

0

ВЛАСЕНИЦА – Петар Јурошевић, бивши матурант Средњошколског центра „Милорад Влачић“ из Власенице, а данас узоран студент у Новом Саду, добитник је награде Фондације принца Александра Карађорђевића за образовање и културу, која традиционално дод‌јељује награде најбољим матурантима из Србије и Републике Српске за постигнуте резултате у средњој школи.

Директор власеничког Средњошколског центра Пајисија Петровић честитао је данас Јурошевићу, који је од Фондације добио поклоне и похвалницу за изванредан успјех у завршеном средњем образовању, те подсјетио да је био ученик генерације за 2023. годину.

„Све што је Петар постигао у школовању круна је дугогодишњег упорног рада и труда – добитник је многих награда на такмичењима из математике, географије и других предмета, а посебно бих истакао плакету `Свети Стефан` која се дод‌јељује поводом 9. јануара – Дана Републике Српске“, навео је Петровић.

Он је истакао да је Петар Јурошевић увијек био примјер, не само у учењу, него и у владању и опхођењу према другима и пожелио му много среће у даљем образовању и усавршавању, поручивши да су млади и талентовани људи највеће богатство друштва.

Фондација престолонасљедника Александра Карађорђевића за образовање и културу наградила је ове године више од 600 најбољих матураната из Србије и Републике Српске за изванредне резултате постигнуте у средњој школи, с циљем подршке младим људима.

(www.palelive.com / Срна / Фото: Фб)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare