Peta opština po broju upisanih učenika

0

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je danas da je Zvornik, gdje je danas 457 đaka prvi put sjelo u školske klupe, peta opština u Republici Srpskoj po broju upisanih prvačića, ali i upisanih učenika u osnovne i srednje škole.
Savanović je poželio srećan početak nove školske godine učenicima na području zvorničke opštine, a posebno prvačićima.

“Želimo da učestvujemo u ovom njihovom prvom danu polaska u školu i prigodnim poklonima obilježimo njihov početak školovanja”, rekao je Stevanović, obilazeći učenike prvog razreda Osnovne škole “Sveti Sava” u Zvorniku.

On je izrazio zadovoljstvo što je i ove godine broj upisanih prvačića na području zvorničke opštine blizu petogodišnjeg prosjeka, navodeći da, nažalost, mnoge opštine u Republici Srpskoj to nemaju.

Stevanović je apelovao da svi učesnici u saobraćaju obrate pažnju da bi se sugrađani koji polaze u školu uspješno uključili u svakodnevne saobraćajne aktivnosti.

Na području zvorničke opštine ove školske godine upisano je ukupno 457 đaka u prve rarede, od kojih u OŠ “Sveti Sava” u Zvorniku 147, u OŠ “Desanka Makimović” u Čelopeku 163, u OŠ “Petar Kočić” u Kozluku 58, u OŠ “Vuk Karadžić” u Roćeviću 44, u OŠ “Nikola Tesla” u Pilici 26 i u OŠ “Jovan Cvijić” u Drinjači 19 učenika.

U ovoj školskoj godini u šest matičnih i 19 područnih osnovnih škola nastavu pohađa 4.200 učenika, a u dvije srednje škole oko 1.535 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments