Pedesetak mališana ide na Jahorinu

0
Pedesetak mališana ide na Jahorinu

SOKOLAC – Za pedesetak mališana sokolačkog vrtića obezbijeđen je naredne sedmice dnevni boravak na Jahorini, u pratnji vaspitačica i uz pomoć instruktora skijanja, za šta će roditelji izdvojiti 120 KM po djetetu.

Direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac Biljana Kosorić rekla je Srni da će mališani posjetiti olimpijsku ljepoticu od ponedjeljka do petka, od 19. do 23. februara, zahvaljujući gradu Istočno Sarajevo i opštini Sokolac koja je, kao i druge gradske opštine, potpisala ugovor o ovom vidu saradnje sa Olimpijskim centrom „Jahorina“.

Ona je navela da je Olimpijski centar „Jahorina“ za mališane obezbijedio besplatan ski-pas, Skupština grada Istočno Sarajevo i lokalna zajednica prevoz, a roditelji će pokriti troškove ski-instruktora i iznajmljivanje opreme uplatom 120 KM po djetetu.

„Zahvalnost za boravak oko 50 mališana na Jahorini tokom naredne sedmice dugujemo opštini Sokolac jer bez njene pomoći ne bi bilo ništa od realizacije ugovora o besplatnom skijanju djece iz našeg vrtića“, rekla je Kosorićeva.

Ona je dodala da na Jahorinu idu dvije grupe djece, uzrasta od četiri do pet i od pet do šest godina, što je rado prihvatilo 90 odsto roditelja.

„Naš cilj je da podstaknemo djecu da se što prije i u što većem broju upoznaju o čarima skijanja i svih drugih pogodnosti bavljenja zimskim sportovima“, navela je direktor sokolačkog vrtića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments