Peći i briketi za šest porodica

0

ZVORNIK – Humanitarna organizacija Katolička služba za pomoć /CRS/ donirala je peći za ogrev i po 750 kilograma briketa za šest porodica u zvorničkoj opštini, pogođenih majskim poplavama.

Ovim porodicama, od kojih pet žive u naselju Ekonomija, a jedna u Karakaju, CRS u okviru projekta „Kordejd“ rekonstruiše kuće koje su bile poplavljene.

Ova organizacija je u septembru obezbijedila sredstva za popravku još sedam stambenih jedinica u Drinjači i Đulićima, na kojima je šteta pojedinačno iznosila do 10.000 KM.

Krajem juna donirali su sjemenski materijal, đubrivo i sredstva za dezinfekciju zemljišta, zaštitu bilja, protiv štetnih insekata i glodara za 76 poplavljenih porodica u zvorničkoj opštini, saopšteno je danas iz lokalne uprave.

Osim ovih aktivnosti, kojim pružaju pomoć stanovništu u zvorničkoj opštini, CRS realizuje i projekat „Ekonomska integracija manjinskih povratničkih porodica u opštini Zvornik“ u okviru kojeg će korisnici dobiti sadnice krastavca kornišona ili maline, kao i besplatnu analizu zemljišta i sisteme za navodnavanje, dak će im biti obezbijeđen i otkup cjelokupnog roda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare