Pоčеlа sistеmаtskа dеrаtizаciја

0

Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti opštine Pale obavještava građane da će se u cilju zaštite stanovništva od pojava i širenja zaraznih bolesti koje prenose glodari na području opštine Pale vršiti sistematska deratizacija u periodu od 15.05.2012. do 01.06.2012. godine.

Sistematskom deratizacijom se obuhvataju svi objekti zdravstvenih ustanova, škole i drugi objekti za djecu i omladinu, javne površine u opštoj upotrebi: pijace, stadioni, deponije smeća, parkovi i javne druge površine u gradu, objekti kišne kanalizaciione mreže, kanalizacione mreže, objekti vodosnadbjevanja, objekti državnih i privatnih preduzeća i samostalnih radnji, kao i združenih organizacija, trgovinske, ugostiteljske i zanatske djelatnosti, poslovni objekti i predstavništva preduzeća čija su sjedišta van područja opštine Pale svi stambeni, poslovni i drugi objekti.

Sistematsku deratizaciju će izvršiti DOO „Sanitacija“ iz Zvornika, preduzeće za sanitarnu – ekološku zaštitu.

Troškove sistematske deratizacije snose državna i privatna preduzeća i ustanove, kao i vlasnici privatnih radnji, stambenih zgrada – stanova snose stanari, a troškove deratizacije predškolskih i školskih ustanova, javnih zelenih površina, obale rijeke urbanog dijela grada, vjerskih i sakralnih objekata snosi Opština Pale.

Svi građani, organizacije, preduzeća i ustanova dužne su omogućiti nesmetano izvođenje radova na obaveznoj sistamatskoj deratizaciji, u protivnom snosiće kaznene mjere predviđene odredbama člana 68. stav 1. tačka 5. i člana 61. stav 1. tačka 7. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Nadzor nad izvođenjem sistemske deratizacije na području opštine Pale vršiće sanitarna inspekcija Grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / pale.rs.ba)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare