Paziti prilikom paljenja vatre i uređenja imanja

0

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje da građani spaljivanje korova i drugog gorivog materijala prilikom uređenja imanja čine odgovorno i na površinama koje mogu kontrolisati kako bi spriječili nekontrolisano širenje vatre koja bi mogla ugroziti imovinu, ali i ljudske živote.

„Posebnu opasnost predstavlja nekontrolisano spaljivanje gorivog materijala u blizini šumskih kompleksa i zasada usljed čega može doći do šumskog požara ili prožara na otvorenom prostoru koji mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu“, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

U saopštenju se napominje da je prilikom spaljivanja korova i drugog gorivog materijala potrebno ugasiti nesagorene ostatke kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava požara.

U slučaju nekontrolisanog širenja vatre potrebno je da građani odmah obavijeste nadležnu Vatrogasnu jedinicu na broj 123 ili najbližu policijsku stanicu na broj 122.

Zakonom je predviđena kazna od 100 do 1.000 KM za prekršaj fizičkom licu koje pali korov ili drugi poljoprivredni otpad bez prethodnog obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice, kao i za lice koje ne preduzme sve neophodne mjere i radnje na sprečavanju širenja vatre.

Policijska uprava Istočno Sarajevo preduzeće sve zakonske mjere protiv svih lica za koja se utvrdi da su izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi ili pričinila štetu, ističe se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare