Павле Круљац побједник мастерс трке и добитник аутомобила

0

На Јахорини је данас дод‌јелом аутомобила „шкода“ побједнику мастерс трке Павлу Круљцу из Хрватске свечано затворена међународне трка „Јахорина ултра трејл“.

Павле је за 23 часа и 48 минута претрчао стазу дугу 160 километара која је кренула са Тјентишта из Националног парка „Сутјеска“ и учеснике трасом водила преко планина до Јахорине.

Награду је Круљцу уручио директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић, који је упутио искрене честитке побједнику трке за одлучност и снагу воље која га је водила до циља.

Љевнаић је рекао новинарима да је јуче стартовала мастерс трка са које је кренуло 10 такмичара, од којих су неки стигли на циљ или то тек треба да ураде.

„Њих 10 су били побједници трке `ултра` и `макси` која је одржана крајем јула. До сада су стигла три такмичара и фасцинирани су пред‌јелима које имамо и природом. Један је такмичар рекао да то није видио нигд‌је у свијету и то је оно што треба да искористимо. Имамо прелијепе пред‌јеле, најљепшу природу, најбоље људе као домаћине и кад све то спојимо треба да радимо овакве пројекте. Ми смо свјетска дестинација захваљујући томе“, истакао је Љевнаић.

Он је захвалио свим запосленима у Олимпијском центру „Јахорина“, спонзорима, волонтерима и институцијама који су подржали реализацију овог амбициозног пројекта.

Круљац је рекао да је одушевљен наградом, али да му аутомобил није био мотив, него то да покаже да може да побиједи.

„Било је тешко, али првих 120 километара сам се осјећао одлично, након тога пуно сати на ногама, тежак терен, мокре ноге, тешки услови, а поготово посљедњи успон. Ипак, успио сам“, навео је Круљац.

Он је додао да је импресиониран крајолицима кроз које пролазе, те да трка заслужује да на њој наступају свјетски тркачи и виде нетакнуту природу која је рај за очи.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare