Patrijarh Porfirije poželio mir, radost i međusobno razumijevanje

0

BANJALUKA – NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Milorad Dodikom da se moli Bogu da podari svim ljudima koji ovdje žive mir, radost i međusobno razumijevanje.

Patrijarh Porfirije je poslije sastanka u Vladičanskom dvoru u Banjaluci, kojem su prisustvovali vladika banjalučki Jefrem i bihaćko-petrovački Sergije, izjavio da realnost ljubavi Božije prema čovjeku postaje nada, vjera i realnost, te bića čini dostojnim vječnosti.

„Otuda smo se sabrali duhovnim povodom u Republici Srpskoj na više strana i imali blagoslov da se sretnemo ovde kod vladike u duhu, ljubavi i radosti praznika Vaskrsenja Hristovog. Moleći se Bogu da Gospod podari svim ljudima koji ovde žive mir, radost, međusobno razumevanje svakom čoveku i njegovoj porodici“, rekao je patrijarh Porforije novinarima.

On je naveo da sve ove vrijednosti mogu postati realnost i na globalnom planu tek onda kada njegujemo u svojoj duši i svome domu te vrijednosti.

„Kada su supružnici spremni da traže oproštaj, da praštaju, spremni su da vide smisao svoga postojanja jedno u drugome. Što se odnosi na supružnike važi i za odnos između roditelja i dece, komšija, srodnika, i onda sve do kosmičke ljubavi koja jeste sadržana u ličnosti Hristovoj koja dolazi među nas“, naglasio je patrijarh Porfirije.

Patrijarh srpski poželio je srećan praznik i Nedjelju mironosica, za koje je rekao da su apostoli prije apostola.

„Da Bog da se se što prije vidimo i ovde i na svakom mestu u radosti, ljubavi i miru. Živjeli na mnogo godina“, dodao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh srpski jutros je u Mrkonjić Gradu osveštao obnovljeni Hram Rođenja Presvete Bogorodice koji je teško oštećen u posljednjem ratu 1995. godine, kada ga je granatirala hrvatska vojska.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare