Pašalić: Riješen problem korištenja prostorija dva fakulteta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevo Pašalić potvrdio je Srni da je Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta na Palama zaključio danas sporazum o privremenom korištenju prostorija Pravnog i Ekonomskog fakulteta.

On kaže da se sporazumom koji je potpisao sa dekanima tri fakulteta legalizuje sadašnje korištenje prostorija Pravnog i Ekonomskog fakulteta za potrebe Fakulteta fizičkog vaspitanja i sport.

Prema njegovim riječima, sporazum predviđa nastavak rada komisije koja treba da utvrdi da li su Fakultetu za fizičko vaspitanje i sport potrebne i dodatne prostorije u ovim zgradama.

On je najavio da će u utorak, 12. februara, sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem biti potpisan sporazum o ustupanju prostora u sportskoj dvorani “Peki” za potrebe ovog fakulteta.

“Nakon preuzimanja prostora počela bi adaptacija”, rekao je Pašalić i dodao da će Univerzitet i finansijski pomoći da se ovom fakultetu obezbijede uslovi za rad.

Dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Borislav Cicović rekao je juče da je bio primoran da obustavi rad ove ustanove, jer su dekani Ekonomskog i Pravnog fakulteta, čije prostorije koristi i ovaj fakultet, isključili struju i zaključali učionice.

On je rekao da su zgrade univerzitetske, ali da se, nažalost, pojedinci ponašaju kao da su privatne.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments