Pašalić: Neophodne ekonomske reforme u Srpskoj

0

ZVORNIK – Povjerenik PDP-a za Zvornik Darko Pašalić smatra da je krajnje vrijeme da se u Republici Srpskoj upali alarm kada je u pitanju potreba za ekonomskim reformama.


On je pojasnio na konferenciji za novinare u Zvorniku da te reforme podrazumijevaju sprovođenje niza mjera, prije svega, kontinuirano i temeljno poboljšavanje poslovnog okruženja, fiskalnu konsolidaciju, kao i hitno restrukturisanje javnih preduzeća.

„Pokretanje investicionog ciklusa je potreba za privredu Republike Srpske, jer samo na taj način možemo doći do nove vrijednsoti i novih dodatnih prihoda“, rekao je Pašalić i naglasio da je veoma bitno da se radi na fiskalnoj konsolidaciji.

Prema njegovim riječima, treba smanjiti tekuću potrošnju i ta sredstva usmjeriti u investicije i razvojne segmente, jer samo se na taj način može doći do novih vrijednosti.

Govoreći o „Alumini“, Pašalić je naglasio da je ta kompanija privredni zamajac u Republici Srppskoj i jedna od rijetkih svijetlih tačaka na privrednom nebu Srpske.

„Stoga će PDP podržavati sva rješenja koja idu u pravcu zaštite radnih mjesta i otvaranju novih, kao i daljem tehnološkom napretku i razvoju ove kompanije“, rekao je Pašalić, koji je i član ekonomskog savjeta PDP-a.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Galić rekao je da PDP poziva ministra industrije, rudarstva i energetike Republike Srpske Petra Đokića da podnese ostavku na funkciju koju obavlja, jer jedan od razloga pokretanja inicijative za smjenu Vlade Srpske jeste i katastrofalno stanje u resoru industrije, rudarstva i energetike.

On smatra neshvatljivim da je Đokić ušao u proces prodaje akcija Rudnika „LJubija“ kupcu koji nema potreban istorijat iz te branše.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare