Parastos za poginule borce

0

FOČA – Dan i krsna slava Republike Srpske – Sveti Stefan u Foči su obilježeni parastosom za poginule borce na Gradskom groblju, te posjetom spomen-sobi i polaganjem cvijeća na centralnom spomeniku.

Načelnik opštine Radisav Mašić istakao je da je 9. januar dan kada se srpski narod prisjeća događaja koji su prethodili stvaranju Republike Srpske i kada sebi daju obavezu da brinu o porodicama onih koji su za Republike Srpsku dali svoje živote.

„Treba da se odužimo onoliko koliko se može, a nikad ne može onoliko koliko treba, i da im im ukažemo znak pažnje“, rekao je Mašić na svečanom koktelu, kojem je u Centru za kulturu i informisanje prisustvovao veliki broj građana i predstavnika javnog života opštine.

Nekadašnji borci Vojske Republike Srpske ističu da je Krsna slava Republike simbol svih vrijednosti za koje su se borili.

Dušan Đurić, koji je u Foču došao kao dobrovoljac iz Srbije i tu se nastanio, kaže da se sa svojim saborcima uspio izboriti za Srpsku u kojoj sva djeca mogu da uče vjeronauku i da spoznaju ko su i odakle su postali.

NJegov saborac Nenad Ikonić ističe da su u Republiku Srpsku „utkani“ životi fočanske omladine, te drugih širom Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare