Parastos za poginule borce u krugu Fabrike „Famos“

0

Parastosom i polaganjem vijenaca i cvijeća juče je na Palama na spomen-obilježju u krugu Fabrike „Famos“ Koran odata počast za 25 poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske iz ovog preduzeća, kao i za tri pripadnika Vojske Republike Srpske, bivših radnika „FMSN“ Koran. Vijence i cvjeće na spomenik radnicima „Famosa“ položile se delegacije Boračke organizacije opštine Pale, Skupštine opštine, Crvenog krsta Republike Srpske, SUBNOR-a Pale i članovi porodica poginulih boraca, u prisustvu predstavnika javnog života Pala i Srpske.


Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina istakao je da boračka populacija u Srpskoj zaslužuje bolji egzistencijalni i ekonomsko-socijalni staus u društvu.

„Nisam siguran da se Srpska svih ovih godina adekvatno odužila svojim stvaraocima i braniocima. Boračka organizacija ne može biti zadovaljna odnosom vlasti prema boračkim kategorijama sve dok ta nepravda ne bude ispravljena“, rekao je Parađina.

On je naglasio i značaj neophodnosti zapošljavanja djece poginulih boraca, što, kako je istakao, mora biti prioritet vlasti na svim nivoima u Srpskoj.

Istakavši da je to kompleksno i najbitnije životno pitanje, Parađina je napomenuo da žrtve za slobodu, odbranu vjere pravoslavne i Republike Srpske zaslužuju da se ono riješi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare