Parastos poginulim pripadnicima jedinice Rajko Kušić

0

U Crkvi uspenja Presvete Bogorodice na Palama sutra će biti služen parastos poginulim pripadnicima ratne jedinice Specijalne brigade Policije Sarajevsko-romanijskog odreda kojom je komandovao Rajko Kušić.


Nakon parastosa, pripadnici Jedinice posjetiće Kušićev grob na groblju Jahorinski potok, nakon čega je predviđeno okupljanje u restoranu „Kinez“ na Palama, kojem će prisustvovati i načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević, predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina i ostale zvanice iz javnog i kulturno-političkog života u Istočnom Sarajevu.

Podsjećajući na ratni put Jedinice Rajka Kušića, predsjednik Odbora ratnih-vojnih invalida pri Boračkoj organizaciji opštine Pale Đorđe Rističević rekao je Srni da je Jedinica u početku brojala desetak pripadnika i da se zvala „Kušićevi lavovi“, da bi kasnije prerasla u Sarajevsko–romanijski odred, nakon čega nastaje Specijalna brigada Policije Republike Srpske.

„Tokom rata su bili smješteni u objektu ‘Košuta’ na Jahorini. Izvršavali su sve moguće zadatke, gdje je trebalo čišenje terena, pomoć u oslobađanju nekih teritorija. Do kraja rata Jedinica je brojala više od 200 ljudi specijalno obučenih za antiteroristička dejstva i za čišćenje terena“, rekao je Rističević.

Parastos poginulim pripadnicima ratne jedinice Specijalne brigade Policije Sarajevsko-romanijskog odreda počinje u 11.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare