Parađina: Dan boraca dočekujemo u složenoj političkoj situaciji

0

Služenjem parastosa za poginule borce u crkvi Uspenija Presvete Bogorodice, te polaganjem vijenaca na Centralnom spomeniku poginulim srpskim borcima, Boračka organizacija Pale obilježiće 15. februar, Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

Predsjednik BORS-a Pale Mihajlo Parađina rekao je Srni da Dan boraca dočekuju u veoma turbulentnoj i složenoj političkoj situaciji u BiH, što se posebno odnosi na inicijativu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za reviziju tužbe BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

„Postavlja se pitanje kredibiliteta te Izetbegovićeve aplikacije, tim prije jer za to nema saglasnosti druga dva člana Predsjedništva BiH, koje je birao srpski i hrvatski narod u BiH“, ističe Parađina, istakavši da takozvani agent BiH Sakib Softić odavno nema legalan mandat na toj funkciji.

On je rekao da „Izetbegović sve više gazi po blatu prošlosti i neostvarenih ratnih ciljeva muslimanske vrhuške, tako da sve više ugrožava sadašnjost i budućnost BiH, i interese sva tri njena konstitutivna naroda, a suludo insistiranje na provođenju ‘Islamske deklaracije’ njegovog oca /Alije/ može samo dodatno ugroziti stabilnost i mir u regionu“.

Parađina je ubijeđen da Izetbegović zbog svog antidejtonskog i nedemokratskog ponašanja mora biti sankcionisan od međunarodne zajednice.

„Institucije Republike Srpske i njeni predstavnici u zajedničkim organima BiH, moraju dati jasan, nedvosmislen, adekvatan i kredibilan odgovor Izetbegoviću i njegovim pristalicama“, zatražio je Parađina u ime boraca Pala.

Predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske Pale, povodom obilježavanja Dana boraca, posjetiće ovih dana ratnog vojnog invalida Voja Lopatića, demobilisanog borca Radomira Drinjaka, kao i Smilju Čečar, suprugu i majku poginulih boraca Vojske Republike Srpske, koji imaju ozbiljne zdravstvene probleme.

Za srijedu, 15. februara, u 10.30 časova predviđen je parastos za poginule borce u crkvi Uspenija Presvete Bogorodice, u 11.00 časova biće položeni vijenci na Centralnom spomeniku poginulim srpskim borcima, a u 11.30 časova u Kulturnom centru Pale planirana je svečana akademija sa prigodnim kulturno-umjetničkim programom i dodjelom nagrada učenicima koji su napisali najbolje radove o temi posvećenoj odbrambeno-otadžbinskom ratu srpskog naroda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare