Parađina: Težak položaj demobilisanih boraca

0

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina rekao je da je obilježavanje Mitrovdana, slave Boračke organizacije Republike Srpske (BORS), jedna od prilika kada se sa dužnom pažnjom treba sjetiti pripadnika Vojske RS koji su ugradili svoje živote u temelje Srpske, te ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca koji se danas nalaze na dnu društvene ljestvice.

„Boračka populacija nije zadovoljna i traži promjenu opšteg ambijenta, jer se mnogi demobilisani borci nalaze u stanju socijalne potrebe i ne mogu obezbijediti minimum za normalan život svojih porodica“, rekao je Parađina. Parađina je naveo da u opštini Pale oko 570 porodica poginulih boraca uživa prava u sistemu boračko-invalidske zaštite.

On je rekao Srni da će u okviru obilježavanja slave Boračka organizacija opštine Pale sutra u 10.30 časova u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice biti služen parastos za poginule borce, a u 11.15 časova delegacije Boračke organizacije i SUBNOR-a, te predstavnici Grada Istočno Sarajevo i drugih institucija položiće vijence na spomen obilježju poginulim borcima u Palama.

Lomljenje slavskog kolača i slavski ručak planirani su za 12.00 časova u hotelu „Damis“.

(www.rsplaneta.com / Agencije)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare