Panoramska vožnja šestosjedom za odbojkašku reprezentaciju Srbije

0

JAHORINA – Na Jahorini je danas organizovana panoramska vožnja šestosjedom za mušku odbojkašku reprezentaciju Srbije, koji se na Palama pripremaju za predstojeće 32. Evropsko prvenstvo.

Panoramskoj vožnji danas u prisustvovali i gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić i načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Ćosić je izrazio zadovoljstvo što su odbojkaši mogli da se upoznaju sa turističkim i svakim drugim kapacitetima Jahorine, te što je opština Pale već nekoliko godina domaćin i muškoj i ženskoj reprezentaciji Srbije u odbojci.

„Jahorina će definitivno biti mjesto na kojem će se obavljati pripreme i drugih klubova i reprezentacija. Ovo je prilika da promovišemo i taj vid sportskog turizma, koji omogućava vrhunskim sportovima da se u idealnim uslovima pripremaju za velika takmičenja“, dodao je Ćosić.

Jugović je izrazio zadovoljstvo što su u sklopu priprema reprezentativci Srbije gosti ove lokalne zajednice, te da je to dokaz da Pale i grad Istočno Sarajevo imaju uslove za sport, što treba iskoristiti.

„Želimo da se reprezentativci ugodno osjećaju i ostvare što bolji rezultat na predstojećem takmičenju. Sigurno je da ne manjka gostoprimstva, što su i sami reprezentativci mogli da osjete načinom na koji su ih dočekali građani Pala“, rekao je Jugović.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović je dugogodišnju saradnju odbojkaških saveza Srpske i Srbije, te dodao da imaju i definisane aktivnosti za naredni period.

„Centralni sadržaj u ovom trenutku su pripreme muške odbojkaške reprezentacije Srbije na Palama. Svi smo zadovoljni i srećni zbog toga što se odbojkaški savez Srbije već nekoliko godina priprema na Palama, što im se na neki način i posrećilo“, rekao je novinarima Popović.

Selektor reprezentacije Slobodan Kovač podsjetio je da se već četvrti put odbojkaška reprezentacija Srbije priprema za velika takmičenja na Palama jer su odlični uslovi.

„Probaćemo maksimalno da iskoristimo te odlične uslove za fizičke pripreme jer nas očekuje Evropsko prvenstvo gdje branimo titulu. Mnogo je teže odbraniti nego osvajiti. Odabrali smo da dođemo ovdje jer nam domaćini daju veliku podršku i ogromnu pozitivnu energiju da napravimo što bolji rezultat“, dodao je Kovač.

Kovač je izrazio nadu da će uskoro biti organizovano nešto kako bi reprezentacija Srbije u odbojci mogla da igra u Republici Srpskoj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare