Pandurevićeva uvrijedila ljekare i građane

0

FOČA – Iz Univerzitetske bolnice Foča saopšteno je da je član Glavnog odbora SDS-a Aleksandra Pandurević, izjavom da građani Republike Srpske nemaju gdje da se liječe i da moraju ići u Federaciju, uvrijedila ljekare, medicinsko osoblje i sve zaposlene u ovoj ustanovi koji časno, savjesno i odgovorno obavljaju svoj humani poziv.

U saopštenju iz fočanske bolnice navodi se da je Pandurevićeva, nizom neistina i kleveta koje je iznijela na javnoj tribini SDS-a u Foči 27. marta, uvrijedila i sve građane Foče, Gornjeg Podrinja i Hercegovine.

“Ona je kao dokaz da aktuelna vlast u Republici Srpskoj uništava Republiku i uvodi je u unitarnu BiH, rekla da građani Srpske nemaju gdje da se liječe i da moraju ići u FBiH. Prema njenim riječima, to se odnosi i na Foču u kojoj se građani nemaju gdje operisati pa moraju ići u Federaciju”, podsjeća se u saopštenju.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi ističu da je najbolja potvrda savjesnog i odgovornog rada zaposlenih činjenica da se u bolnici u Foči liječe pacijenti iz svih krajeva Republike Srpske, pa i iz FBiH i da se godišnje obavi više od 3.500 operacija i do najsloženijeg nivoa.

U saopštenju se ističe da je ova bolnica nastavna baza Medicinskog fakulteta u kojoj svoje bogato znanje i iskustvo budućim ljekarima prenose najbolji profesori iz najboljih zdravstvenih ustanova iz Srpske i Srbije.

Iz Univerzitetske bolnice Foča poručuju da je Pandurevićeva ove činjenice, da je željela, mogla provjeriti kod svakog pacijenta koji je liječen u ovoj ustanovi, a takvih je u prošloj godini bilo više od 11.500.

“U ime svih zdravstvenih radnika Foče i svih naših pacijenata, Aleksandri Pandurević poručujemo da se politički glasovi, do kojih joj je itekako stalo, ne stiču neistinama i obmanama i da sve što izgovori na javnoj tribini više govori o njoj nego o onome na koga se odnosi”, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments