Pametne stepenice iz fočanske škole oduševile region

0

FOČA – Osnovna škola „Sveti Sava“ iz Foče skrenula je pažnju javnosti u zemljama regiona postavljanjem na svoju „Fesjbuk“ stranicu fotografije „pametnih stepenica“ na kojoj su ispisane pravopisne greške, koje učenici najčešće prave.


„Koi-koji“, „zadatci-zadaci“, „ja bi-ja bih“ neke su od pravopisnih lekcija, koje su ispisane na stepeništu ove škole.

Fotografija se brzo proširila po društvenim mrežama, a prenijeli su je brojni edukativni portali i mediji iz zemalja regiona, napominjući da su korisnici društvenih mreža oduševljeno pozdravili ovu ideju, uz preporuku da bi je trebalo primijeniti u svim školama.

Direktor Škole Jelena Čančar objašnjava da im je ideju dala jedna sarajevska škola, koja je na stepenicama ispisala citate i stihove, a da su oni odlučili da to bude nešto praktičnije čime će učenike svakodnevno opominjati na najčešće greške.

„Na jednim stepenicama smo ispisali i nepravilne glagole iz engleskog jezika, a preostala stepeništa ćemo ispisati formulama iz matematike i fizike, istorijskim datumima i citatima na francuskom jeziku. Nismo očekivali da će biti ovako velikih reagovanja“, kaže Čančareva.

Nastavnik srpskog jezika Duško Krsmanović, koji je odabrao riječi za „pametne stepenice“, kaže da su na slikovit i očigledan način skrenuli pažnju na važnost pravilnog pisanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare