Paljanski skijaši na Svjetskom prvenstvu u Italiji

1
Arhivska fotografija

Paljanski skijaši, Marko Šljivić, Maja Tadić i Nikolina Dragoljević od 8. do 21. februara 2021. godine u Kortini d’ Ampeco (Italija) učestvovaće na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju.

Pored Marka Šljivića, BiH u muškoj konkurencijiu predstavljaće Emir Lokmić, Dino Terzić i Harun Kunovac, svi će voziti tehničke discipline.

Pored Paljanki, Maje Tadić i Nikoline Dragoljević u konkurenciji djevojaka za BiH će nastupati Elvedina Muzaferija i Esma Alić.

Maja, Nikolina i Esma voziće tehničke discipline a Elvedina, najbolja skijašica BiH, ogledaće se u brzim i u alpskoj kombinaciji.

Marko Šljivić
18. 2. 2021. – Kvalifikaciona trka za veleslalom
20. 2. 2021. – Kvalifikaciona trka za slalom

Maja Tadić
18. 2. 2021. – Veleslalom
19. 2. 2021. – Kvalifikaciona trka za slalom

Nikolina Dragoljević
18. 2. 2021. – Veleslalom
19. 2. 2021. – Kvalifikaciona trka za slalom

(www.palelive.com)

Autor: Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Paljanski skijaši na Svjetskom prvenstvu u Italijičestitamo, a zašto niko ne objavi da također Paljanski nordijci učestvuju u svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, i to pet takmičara, od kojih jedan već ima ostvarenu svjetsku normu, odnosno već je kvalifikovan za prvenstvo? Zašto samo promovište alpsko skijanje, dok nordijsko trčanje bacate u zapećak?