Paljanska liga rekreativaca: „Džabulani“ šampion

0

Tokom vikenda u SC „Olimp“ u sportskoj atmosferi paljanski zaljubljenici „petoparca“ stavili su tačku na peto izdanje Lige rekreativaca Pale u sezoni 2016/17. U sklopu posljednjeg 26. kola viđena su 32 gola te izuzetno fer i sportska igra svih učesnika. Mečeve su sudili, Srđan Kusmuk iz Pala i Nenad Đerić iz Sokoca koji na pet mečeva pokazuju samo jedan žuti karton.

Sve dilemu su riješene u posljednjem kolu, a Džabulani nije dozvolio da od gotovog napravi veresiju. Rutinski su savladali Olimp Sjetlinu sa 4:1 i na najljepši mogući način završavaju takmičenje te po drugi put osvajaju šampionski pehar. Junaci pobjedničkog slavlja bili su Bojan Cvjetanović sa dva pogotka, a po jedan dodaju Miljan Pušara i Nemanja Govedarica. Strijelac za poraženog bio je Dražan Kusmuk.

Od 156 utakmica tokom sezone nisu odigrane samo četiri, a jedan od tih bio je i meč između Devetog januara i Kafe Pavla. Na terenu se nisu pojavile „Kafedžije“ pa službenim razultatokm Deveti januar dolazi do bodova i do drugog mjesta, a izabranicima menađera Slaviše Čvora Kafe Pavlu pripada pehar namjenjen trećeplasiranom sastavu.

Problema nije imala ni ekipa Alpha Security koja je sa 3:1 savladala Caffe Casu, baš kao i Slatka Kuća koja je sa 4:2 pobijedila MDM mašineriju. Sigurni si bili i „pekari“ iz Zlatnog Zrna, predvođeni igračem utakmice Draganom Minićem i slavili su protiv Galaktikosa sa 5:2. Dalibran je u drugom dijelu protiv Plato Termaga dodao gas i stiže do pobjede od 4:1.

Andžićevi „prevoznici“ bili su slobodni.

Dalibran – Plato Termag 4:1 / 1:1  

Đorđe Grubačić, Goran Simić, Jovica Vukadin, Bojan Ilić (Dalibran) Božidar Elez (Plato Termag) Igrač utakmice: Đorđe Grubačić / Dalibran

Alpha Security – Caffe Casa  3:1 /  1:0

Siniša Golijanin 2x, Milan Stanišić (Alpha Security), Nenad Tadić (Caffe Casa) Igrač utakmice: Siniša Golijanin / Alpha Security

Slatka Kuća – MDM 4:2 / 3:2

Nemanja Đuričić, Predrag Čavarkapa, Siniša Vuksanović, Boris Jakovljević (Slatka Kuća), Nikola Brezo 2x (MDM) Igrač utakmice: Boris Jakovljević (Slatka Kuća)

Džabulani – Olimp Sjetlina  4:1 / 1:0

Miljan Pušara, Nemanja Govedarica, Bojan Cvjetanović 2x (Džabulani), Dražan Kusmuk (Olimp Sjetlina) Igrač utakmice Bojan Cvjetanović / Džabulani

Galakričari – Zlatno Zrno 5:2 / 3:0

Dragan Minić 2x, Srđan Lubura, Aleksandar Gunjak, Bojan Topalović (Zlatno Zrno), Miroslav Đerić, Marko Sikima (Galaktičari) Igrač utakmice: Aleksandar Gunjak / Zlatno Zrno

Odličnu partiju pruža i kolo igrom obilježava nekadašnji profesionalac iz redova „Sokolova“ Đorđe Grubačić / Dalibran, a okvir gola najbolje čuva Janko Kovačević iz Olimp Sjetline.

Tim kola

Janko Kovačević / Olimp Sjetlina
Đorđe Grubačić /  Dalibran
Siniša Golijanin / Alpha Security
Boris Jakovljević / Slatka Kuća
Bojan Cvjetanović / Džabulani
Aleksandar Gunjak / Zlatno Zrno

Tim lige

Goran Macan / Džabulani
Nemanja Knežević / Deveti januar
Srđan Delipara / Alpha Security
Sretko Vuksanović / Dalibran
Vladanko Zeković / Kafe Pavle
Đorđe Lackanović / Deveti januar

Tabela

1. Džabulani 60
2. Devet januar 55
3. Kafe Pavle 55
4. Dalibran 46
5. Alpha Security 46
6. Slatka Kuća 41
7. MDM 35
8. Zlatno Zrno 31
9. Plato Termag 28
10. Andžić 22
11. Olimp Sjetlina 12
12. Galaktikosi 11
13. Caffe Casa 6

Strijelci

50. Nemanja Knežević
33. Milan Stanišić
28. Bojan Ilić
27. Đorđe Radić
25. Miljan Radović
22. Đorđe Lackanović, Bojan Tepeš
20. Đorđe Cicović, Goran Batković
18. Sretko Vuksanović
17. Darko Lučić, Miroslav Lazarević, Mladen Janković
16. Rajko Cicović, Vladanko Zeković, Aleksandar Gunjak, Nikola Brezo
15. Milan Čvoro, Nikola Blagojević, Nebojša Štrbac, Siniša Vuksanović
14. Igor Obradović
13. Branislav Arsenijević, Božidar Elez, Siniša Golijanin, Dragan Minić
12. Darko Regoje, Nenad Rebrinović
11. Vladimir Kulašinac, Bojan Čvoro, Jovica Vukadin, Đorđe Grubačić, Nenad Tadić, Nemanja Govedarica, Bojan Topalović
10. Duško Šehovac, Bojan Gluhović, Pržulj Radomir, Okuka Aleksandar

Poslije završenog takmičenja u svečenoj atmosferi stavljena je tačka na 5. sezonu Lige rekreativaca. Projekat je obogatio sportski život Pala, usmjeren je ka promociji sportske rekreacije, masovnosti, druženja, tolerancije, a ciljevi su ptopuno ostvareni.

Prije nego što su uručena priznanja i nagrade za najbolje, Jovica Vukadin predsjednik Udruženja fudbalera rekreativaca Pale zahvalio se prijateljima Lige, učesnicima, službenim licima i svima koji su na bio koji način pomogli ovaj projekat. Udruženje fudbalera rekreativaca broji oko 180 članova i jedino je u BiH, te se nadaju da će sljedeća sezona biti još masovnija i bolje organizovana.

Potpredsjednik Lige rekreativaca Radovan Ždrale uručio je specijalnu povelju, načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću za svesrdnu pomoć u ostvarivanju zacrtanih ciljeva kao i gradu Istočno Sarajevo.

Predsjednik udruženja Jovica Vukadin i predsjednik Skupštine Udružrnja fudbalera Rekreativaca Milan Stanišić uručili su zahvalnice, kolektivima, pojedincima, medijima i sudijama za pomoću organizaciji Lige rekreativaca.

Pojedinačna priznanja dobili su, mašina za davanje golova, najbolji strijelac sa 50 pogodaka Nemanja Knežević. Najbolji golman Lige rekreativaca Goran Macan, Džabulani i najdisciplinovanija ekipa Caffe Casa pehar Peđa Teletina za fer plej.

Na kraju svečanosti načelnik opštine Boško Jugović ekipi Kefe Pavle uručio je pehar za osvojeno treće mjesto, Devetom januaru za drugo, a šampionski peher za prvo mjeso predao je kapitenu Džabulanija Nedeljku Šuku, dok je Milan Stanišić ispred Sport Visiona donirao i garnituru sportske opreme.

Izabranici kapitena Nedeljka Šuka pokazali su najviše. Upisali su 19 pobjeda, 3 remija i dva poraza i sa osvojenih 60 bodova zasluženo osvajaju pobjednički pehar.

Šampionski sastav Džabulanija je i igrao u sastavu: Nedeljko Šuko, Bojan Čvoro, Nemanja Govedarica, Miljan Pušara, Predrag Cicović, Ognjen Mađarević, Milan Govi Govedarica, Miljan Kusmuk i Nikola Drobnjak pojačan sa snagama iz Istočnog Srajeva Dragišom Kenjićem i na golu Goranom Macanom. Demonstrirali su kompaktnost na terenu, a krasi ih uigranost, fizička sprema i ne malo fudbalsko znanje. Jaki su induvidualcii i sasvim zasluženo po drugi put osvajaju „skudeto“.

Pripreme za sledeću sezonu su uveliko počele, a organizator je obećao da će težiti ka još boljoj organizaciiji.

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare