Paljani – prezimena, porijeklo, naseljavanje

1
561

Otvoren je novi podforum pod nazivom Paljani – prezimena, porijeklo, naseljavanje. Ovdje možete diskutovati o porijeklu i naseljavanju paljanskih porodica. Možete nam pokazati vaš rodoslov i ispričati zanimljivu priču vezanu za Vašu porodicu. Mi smo napisali nekoliko rečenica o četiri paljanska prezimena, tj o nekoliko porodica, nadamo se da ćete nam pomoći da upotpunimo i dodamo još informacija. Ako želite da saznate Vaše porijeklo, pitajte nas, pokušaćemo pronaći odgovor.

Za diskusiju na forumu Vam je potrebna registracija, koju smo maksimalno pojednostavili. Ako ste bili registrovani na Palelive, a imate problema sa pristupom, kliknite na Zaboravljen pass, pa čekirajte Izgubljenu lozinku, unesite koje korisničko ime ste koristili i na koji e-mail ste se registrovali.

www.palelive.com

Postavi komentar

1 Komentar na "Paljani – prezimena, porijeklo, naseljavanje"

avatar
Andrija Klacar
Gost
Andrija Klacar
Poreklo Klacar Presime nastalo u Pljevljanskom kraju Boljanjici u ranim godinama 19 veka .Po legendi Klacari su pekli krec,koji se u tursko vreme zvao klac i tako su dobili nadimak Klacari.Po danasnjem govoru bill bi krecari. U Boljanice a potom u Pale dosli su iz Gatackog sela Lokvice sa prezimenom Damjanovici sa krsnom slalom DURDEVDAN.U GATACKO SELO Lokvice njihovi stair su disli oko 1750 GODINE is PIVSKOG sela BUKOVAC od roda BLAGOJEVICA,krsna SLAVA DURDEVDAN. U SELU LOKVICAMA su po djedu Damjenu dobili prezime Damjanovici.Selo LOKVICE su Svi u isto vreme napustili oko 1795 zbog svade sa tutcima I vratili se u Drobnjak.Posle toga razisli su se na nekoliko strange.Jedni su OTISLI na MILINSKO gde su do 1840 bill Damjanovici a posle postali Aleksici po Mirku Aleksinom Damjanovicu koji je ubio te godine smailagu Cengica .Drugi su otisli u Markovicu I postali Markovljani a treci su otisli prema Pljevljima a kasnije Palama I postali Klacari. PETAR DAMJANOVIC KLACAR se rodio u GATACKOM selu LOKVICE oko 1785 godine a dosao na KOCEVIK PALJANSKO selo oko 1830 godine sa sinovima. U porodicnom groblju familije Klacara u selu KOCEVIKu krstovi Petru I sinovima imaju natpis Damjanovici.