Paljani otvorili sezonu

0

Počela je sezona takmičenja u biatlonu. Tokom vikenda održane su trke Svjetskog kupa u švedskom Ostersundu, a učešće je uzela i najbolja BiH biatlonka Tanja Karišik, članica Ski kluba „Romanija“ iz Pala.

Mlada Paljanka, učesnica olimpijada u Vankuveru i Sočiju, uz solidno trčanje, imala je šest promašaja od dvadeset pokušaja te nešto više od 11 sekundi zaostatka za pobjednicom Italijankom Dorotee Virer i trku je uavršila na 97. mjestu.

Već sljedećeg vikenda Tanja Karišik imaće nastup (11. decembra sprintom na 7.5 kilometara) na Svjetskom kupu u austriskom Hohfilcenu, a zatim slijedi biatlon vikend, Pokljuka Slovenija.

Proteklog vikenda na trkama IBU kupa u švedskom Idreu pored Tanje Karišik nastupali su i članovi paljanskog Ski Kluba Romanija: Dajana Košarac, Sanja Kusmuk, Mladen Plakalović, Dejan Mumović i Stefan Lopatić, a sa njima je bio i trener Tomo Lopatić.

U austrijskom Sefeldu od 28. novembra druga grupa „paljanskih nordijaca“, Ognjen Škipina, Boris Škipina, Marko Spasojević, Maja Mumovič, Sara Mumović i Teodora Đukić sa trenerom Bojanom Mimićem obavljaju pripreme na snijegu, oni će u Austriji ostati do 20. decembra.

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare