Paljani dobili eko-teretanu na Golom Koranu

4

Na Golom Koranu, jednom od omiljenih paljanskih izletišta, danas je završena izgradnja teretane na otvorenom, projekat koji je realizovala nevladina organizacija „Savjet mladih“, uz pomoć opštine Pale.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina izrazio je zadovoljstvo zbog realizovanja projekta eko-teretane i istakao da će opština uvijek podržavati ovakve akcije.

On je rekao Srni da je lokalna zajednica nedavno podržala projekat uređenja igrališta i teretane na otvorenom i u Podgrabu.

„Opština Pale je opština omladine i sporta, a Paljani su u mnogim sportovima ostvarili impozantne rezultate. Zbog toga smatram da novi sportski i rekreativni sadržaji nikada nisu višak. Cilj nam je da svaka mjesna zajednica ima po jednu eko-teretanu i to je nešto što ćemo sigurno realizovati u narednom periodu“, poručio je Škipina.

Prema njegovim riječima, sve ono što omladinu vraća prirodi i zdravom životu je dobro, zbog toga će nastojati da realizuju što više ovakvih projekata i podrže entuzijaste.

Škipina je pohvalio inicijativu Gorana Smiljanića i bivšeg paljanskog olimpijaca Mome Skokića koji su od samog početka uključeni u ovaj projekat.

Predsjednik „Savjeta mladih“ Kristina Šarac zahvalila je opštini Pale koja je podržala projekat, a posebnu zahvalnost duguju predsjedniku paljanske Skupštine Škipini, bez koga projekat ne bi bio realizovan.

Ona je istakla da je izletište Goli Koran danas dobilo novu dimenziju.

Park prirode Goli Koran se nalazi na oko kilometar udaljenosti od centra Pala, na nadmorskoj visini od oko 1.000 metara.

Gusta četinarska šuma predstavlja pravu prirodnu oazu, te je ovaj prostor odavno popularan za boravak na otvorenom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
4 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Pale takođe dobijaju još jedan velelepni objekat u samom centru koji blokira stanarima susjedne zgrade parking i sami ulaz u zgradu. Eto samo da se pohvalimo i tom činjenicom. Hvala na objavi komentara!

I dobismo u tržnom na koranu divan objekat koji se savršeno uklopio izgledom uz ostale, sve izgleda kao kada bi stavio lubenicu od 15 kila i oko nje poredao 10 višnjica 😂

Ovi pred svake izbore otvaraju teretanu na golom Koranu, pred svake

Nisu oni krivi sto se svaka od tih teretana raspadne godinu dana nakon otvorenja. Nije do njih, vec je celik los, nikakav…