Paljane očekuje iznenađenje

0

Danas su počeli pripremni radovi firme d.o.o. Stanišić na izgradnji pahuljice u “Olimpijskom parku” u centru Pala. Za ovaj projekat opština Pale je izdvojila 40.000 KM, a projekat obuhvata kompletno uređenje parka, uključujući i izgradnju olimpijske pahuljice. Kroz diskusije na portalu u proteklom periodu bilo je mnogo rasprave o tome šta postaviti u park. Bilo je dosta prijedloga i ideja, ali je konačna odluka opštine Pale da se u park postavi pahuljica. Moramo priznati da smo bili malo skeptični u početku i razočarani, međutim poslije materijala koji smo dobili od projektanta pahuljice gospodina Veljka Vasiljevića moramo priznati da smo prijatno iznenađeni.

Priče da će pahuljica biti jedan običan četvrtasti kamen u kome je uklesan otisak pahuljice, a koje su kružile “čaršijom” prethodnih dana su apsolutno netačne i drago nam je da je tako.

Na osnovu tehničkog opisa i fotografija koje smo dobili mislimo da će Pale biti ponosne na ovu skulpturu i da će ona u pravom smislu predstavljati olimpijski grad. Ovakvu skulpturu nismo vidjeli nigdje u Bosni i Hercegovini i po malo nas svojim atrakcijom podsjeća na “Magičnu fontanu” u Barseloni. Da tačno je, ne pretjerujemo. Paljanska pahuljica će biti pokretna i osvjetljena LED diodama koje će davati upečatljivu refleksiju boja po cijelom trgu u četiri različita “scenarija” rada!

Na žalost posjetilaca fotografije koje smo dobili nećemo objaviti, jer je želja projektanta i opštine da pahuljica bude iznenađenje. Njeno postavljanje i otkrivanje se očekuje na dan crkvene i krsne slave opštine Pale 28. avgusta 2010. Nadamo se da će pahuljica i u stvarnosti izgledati dobro i sa nestrpljenjem očekujemo njeno postavljanje.

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments