Palelive predstavlja – Pak Art Familija

0

Teško je napisati članak o kulturi koju ne poznaješ, pogotovo na našem podnevlju koje vrvi od raznih Turbo-Folk idola. Sve i da razumijem njihovu muziku, stil oblačenja i način života, teško da bih mogao napisati članak koji bi svi razumjeli. No jako je zanimljivo upustiti se u istraživanje, i ako ništa, bar saznati ko je zaista Pak Art Familija. Ako ste ljubitelj ove vrste kulture (repovanje, DJ, grafiti i breakdance) onda ste sigurno čuli za ovu grupu.

Pak ( Paljanska Asocijacija Kreativaca ) Art Familija je prva paljanska Hip Hop grupa nastala 2005. godine spajanjem dvije grupe sa područja Istočnog Sarajeva, NRG ( Nova Rep Generacija ) sa Pala i ESB ( East Sarajevo Boyz ) iz Lukavice. Grupa trenutno broji šest stalnih članova plus mnogo drugih koji su bitni za rad ove grupe.

{gallery}/Pakart:142:110:0:0{/gallery}

Grupa je prvenstveno nastala da bi pokazala da urbana umjetnost, u njihovom slučaju Hip Hop, nije izostavan dio kulture ovog dijela podnevlja i da pokaže drugu stranu ove kulture tj. da pokaže da mladi mogu da stvaraju uprkos konzervativnom mišljenju većine. Pak Art Familija iza sebe ima preko 100 snimljenih demo pjesama i uspješan rad sa izvođačima sa područja Srbije, Hrvatske, Njemačke, Velike Britanije i Amerike (USA). Trenutno u planu za neki naredni period je izdavanje prvog Mixtape-a sa područja Istočne Republike Srpske pod naziv SUBURBAN MIXTAPE ( na kojem će se naći pjesme PAK ART-a i drugih izvodjača iz regije ), rad na albumu Pak Art Familije i solo albumima njenih članova.

Na internetu možete pronaći dosta njihovih pjesama. Ja bih vam preporučio da poslušate pjesmu Bojkot. Zvuči jako dobro i ako grupa radi u jako teškim uslovima. Na prvo slušanje bi se reklo da je pjesma iz visokobudžetne produkcije,.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=pY240qGdMuY}

Dosta pjesama i informacija o grupi, možete pronaći i na njihovoj myspace stranici.

Grupa se finansira iz ličnih prihoda njenih članova, tako da je ovo prilika za zainteresovane sponzore da pomognu razvijanje ove grupe i urbane kulture grada Pale i Lukavica.

Za kraj vam prenosim pozdrave Pak Art Familije uz nadu da će u ovom gradu biti više šanse za mlade stvaraoce.

SV/palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare