Palelive poklonio ulaznice za Madagaskar 2

0

Palelive u saradnji sa Kulturnim centrom Pale Vam dodjeljuje pet ulaznica za projekciju animiranog filma Madagaskar 2 u ponedeljak 16.02. u 19 časova. Prvih pet posjetilaca našeg portala koji nam pošalju e-mail sa svojim imenom i prezimenom dobijaju ulaznicu.

U ljeto 2005. godine ‘Madagaskar’ je oduševio kako domaću, tako i internacionalnu publiku te je, napunio kino blagajne širom svijeta s više od pola milijarde dolara i postao porodična komedija broj jedan. Prema tome, uopšte ne čudi kako su se na redateljskim stolicama ponovno našli Eric Darnell i Tom McGrath koji su dokazali da su sposobni napraviti pravi svjetski animirani hit.

Ovaj put scenarij je napisao Etan Cohen (‘Tropska grmljavina’), a što se animacije tiče, nitko neće biti razočaran jer je i ovaj posao odradila dobro poznata i uhodana ekipa iz ‘jedinice’ koju predvodi Philippe Gluckman (‘Mravi’, ‘Shrek 2’).

Kao što je to i bilo vidljivo iz brojnih internetskih stranica i foruma, ‘Madagaskar 2’ je toplo dočekan u svim svjetskim kinima. Ova animirana porodična komedija je u manje od mjesec dana zaradila više od 137 miliona dolara, a po svemu sudeći, što se tiče zarade i popularnosti, potući će svoga prethodnika. Na internet stranici Rotten Tomatoes film je ocijenjen sa solidnih 62%, a kritičari ističu da su u udnosu na prethodnika njegove najjače karte novi i poboljšani likovi te kvalitetnija animacija i humor.

Eto, iako je to rijedak slučaj u filmskoj industriji, ‘Madagaskar 2’ je uspio srušiti jedan mit. Nastavak je bolji od prvog djela, a s time se slažu i Globe and Mail, Toronto Star i Chicago Tribune. Chicago Reader je otišao korak dalje i ovako piše: ‘Ovaj film sve nas podučava što znače i predstavljaju riječi kao što su odanost, tolerancija i žrtvovanje. Ovdje će svatko pronaći nešto za sebe.’

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=shI5bstszRw}

 

Pošalji e-mail

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare