Palelive poklonio ulaznice za film “Drug Crni u NOB-u”

0

Palelive u saradnji sa Kulturnim centrom Pale nastavlja poklanjati ulaznice za filmove i predstave u cilju promocije KC Pale i upoznavanja građana Pala sa repertoarom.

Od danas dodjeljujemo ukupno deset ulaznica za domaći film “Drug Crni u NOB-u”. Pet ulaznica dodjeljujemo za projekciju filma u ponedeljak i pet za projekciju u utorak u 19 časova.

Sve što je potrebno jeste da odgovorite na naše nagradno pitanje i da nam odgovor i Vaše ime i prezime pošaljete na našu e-mail adresu. Prvih deset posjetilaca koji odgovore tačno na naše pitanje dobijaju ulaznice.

Pitanje: Koliko je do ovog trenutka posjetilaca posjetilo naš portal?

Pošaljite e-mail!

* Dobitnici će uputstvo o preuzimanju ulaznica dobiti na e-mail adresu sa koje nam pošalju odgovor.

 


Film “Drug Crni u NOB-u” nastao je od producenata najgledanijeg domaćeg filma u 2007. godini – “Crni Gruja i kamen mudrosti” (BS group i Intermedia network), a radnja je smeštena u vreme Drugog svetskog rata.

 

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=6hNeE-XDA9c}

Glavni junaci, inače potomci slavnih predaka iz vremena Prvog srpskog ustanka, ilegalci su u narodnooslobodilačkoj borbi u okupiranom Beogradu. To su Života Grujić (Nenad Jezdić), potomak čuvenog Crnog Gruje iz Prvog srpskog ustanka, Brale Kalabić (Boris Milivojević), simpatizer četničkog pokreta, Veselin Čegović Če (Marinko Madžgalj), crnogorski kadar oduševljen idejom komunizma, drug Tetak (Nikola Kojo), vrhovni komandant partizanskog pokreta, sa svojim pratiljama, partizankama Leposavom (Nela Mihajlović) i Rozalijom (Lena Bogdanović), Druzilka Doktorović (Dušanka Stojanović Gild), doktorka i simpatizer partizanskog pokreta, kao i major gestapoa Krigermajster (Dragan Vujić Vujke) i partizanski komesar Uca (Slobodan Boda Ninković).
Dragan Jovanović igra Adolfa Hitlera, britanskog tajnog agenta Džejmsa Bolda i muftiju Halida Mulamehmed… pasasehovića.

Prema sinopsisu, u aprilu 1941. godine Srbija je porobljena i rasparčana. U trenutku kada su joj “silom oduzete teritorije”, kada joj je flagrantno prekršen “teritorijalni integritet i suverenitet”, kada Evropa pod dominacijom Nemačke “uvodi na silu svoja pravila u Srbiju”, u Beogradu se radja pokret otpora.

Rodoljubi različitih shvatanja o borbi za dobrobit naroda pokušaće da okupatoru pomrse račune. Pored nacionalizma, patriotizma i komunizma pojaviće se i ideje o ličnoj koristi i bogaćenju. To je milje u kome će biti smešteni potomci poznatih likova iz prethodnih serijala o Crnom Gruji.

Tri glavna lika, Grujić, Brale i Če, uspostavljaju se kao ilegalna diverzantsko – obaveštajna grupa u srcu Beograda, infiltriraju u strukture kvislinskog policijskog aparata i rešavaju sudbinu Drugog Svetskog rata.

Palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare