Pale osvojile titulu najbolje organizovanog krosa RTS-a u dijaspori

0

U Palama je 04. maja održana Đurđevdanska trka u okviru krosa Radio televizije Srbije (RTS). Svi pobjednici su stekli pravo učešća na Kampu RTS-a koji je ove godine održan u Negotinu.

Na ovoj manifestaciji, Pale su predstavljali: Lazarević Pavle, Radica Ilić, Sara Savić, Ivana Subotić, Suzana Petrović, Nikola Spajić i Lazarević Stefan. Najmladju ekipu na kampu predvodila je Lazarević Teodora, koja na ovom kampu učestvuje već 5 godina, a ove godine dobila je i tu čast da ekipu predstavlja kao najmladji rukovodilac.

Na kampu je učestvovalo 8 zemalja sa 9 ekipa: Rumunija, Rusija, Danska, Mađarska, Hrvatska, Srbija i Srbija 1 odnosno Kosovo i Metohija, Makedonija i Republika Srpska.

Kamp je bio ispunjen brojnim radionicama: atletska radionica, srpskog jezika, zanimljive geografije, istorije, vjeronauke, gline… gdje su učesnici po svojoj volji pravili suvenire…

U Negotinu su posjetili kuću Stevana Mokranjca, hidroelektranu Djerdap 2, krstarili su Dunavom, posjetili su manastire Bukovo, Krajinu i Vratnu…

Za najboljeg organizatora Krosa RTS-a u dijaspori nagradu su osvojile Pale. Tačno u podne, svečanom činu prisustvovali su pomoćnik ministra prosvjete i nauke Zoran Kostić, gradonačelnik  Negotina Vlajko Đorđević, njegov saradnik Milan Uruković, predsjednik SO, i Zoran Žunić, vlasnik Fabrike kotlova i šporeta ABC proizvod-Užice koja je generalni sponzor Krosa RTS-a.

„Paljani se raduju, do neba! Izjave se sustižu, teku i za pisane i za elektronske medije. Sevaju blicevi fotoaparata. Zove Dragan Pajić, kolega iz Radija Republike Srspke. Uključuje u program Teodoru Lazarević i ostalih sedam članova reprezentanata Pala. Govore nadahnuto, dečje iskreno, a osmeh im ne silazi s lica blistavih kao vlati trave posle kiše.“- prenio je Sportski Žurnal.

Poslije proglašenja pobjednika u petak je bila i prezentacija Republike Srpske i grada Pale. Kamp je trajao 9 dana i svaki dan je bila prezentacija jedne zemlje…

Pale učestvuju na ovom kampu od samog postojanja kampa i ove godine su uspjele da odnesu pobjedu. Prvo su ušli u finale gdje se vodila borba između Moskve, Budimpešte, Ciriha i Pala. Polako je otpadala po jedna država odnosno grad. Na kraju su ostale su Pale i Cirih.

I pored malo vjere u pobjedu, i sumnje u to kako jedne male Pale mogu da se ravnaju sa moćnom Moskvom… ili tim Cirihom koji je došao do finala… ali Paljanska ulična trka je imala najveći odaziv djece u odnosu na druge zemlje…

8 godina zaredom je pobjeđivala Danska, iza nje Rusija, pa Rumunija, pa ponovo Rusija, Mađarska, Hrvatska i Slovačka, na kraju je pobjedu odnijela Republika Srpska. Bronzanog Beogradskog Pobjednika ponijeli su naši predstavnici, a veliku čast doživjeli su članovi Atletskog kluba „Pale“, koji su na najbolji način predstavili svoju malu državu – Republiku Srpsku.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare