Paketići za svu Milićku djecu, uzrasta do 10 godina

0

MILIĆI – Kompanija „Boksit“ obezbijedila je novogodišnje paketiće za svu djecu u Milićima uzrasta do 10 godina koji su danas podijeljeni na svečanosti u Domu rudara.

U ovu donatorsku akciju „Boksit“ je uložio blizu 12.000 KM, obezbijedivši oko 800 paketića za učenike milićkih osnovnih škola i djecu iz predškolskih ustanova, a nisu zaboravljena ni djeca sa posebnim potrebama.

Predsjednik Kompanije „Boksit“ Rajko Dukić rekao je Srni da Kompanija ove godine obilježava 55 godina uspješnog rada, pa je, uz otvaranje šest novih proizvodnih kapaciteta, jubilej obilježen i značajnim donatorskim akcijama.

„Osim novčane podrške koju smo obezbijedili za 450 milićkih penzionera i 600 zaposlenih u Kompaniji, novčanih nagrada najboljim studentima iz Milića, odlučili smo da ove godine učinimo ono što najmanje možemo za milićke mališane, a to je da im obezbijedimo paketiće. Smatrali smo da je to i human i moralan čin“, istakao je Dukić.

On kaže da je Kompanija ove godine dala znatna sredstva i za obnovu hrama Svetog Nikole u Milićima, a, sa Osiguravajućim društvom „Drina“, „Boksit“ je priložio 15.000 KM na donatorskoj večeri u Banjaluci za izgradnju roditeljske kuće za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Sveukupno, prema Dukićevoj procjeni, Kompanija je u ovoj godini za različite donatorske akcije i pomoći izdvojila oko milion KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare