Paketići za 30 mališana

0

Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta Pale uručili su danas 30 novogodišnjih paketića za mališane sa područja ove lokalne zajednice.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Pale Jelena Petrović rekla je Srni da su paketići uručeni njihovim korisnicima, i to za višečlane porodice, ali i za nekoliko onih sa samohranim roditeljima.

„Planirali smo da ovih 30 paketića uručimo za pravoslavnu Novu godinu, ali s obzirom na to da su djeca bila bolesna, pomjerili smo to za danas, na dan Svetog Save – dječije slave“, izjavila je Petrovićeva i dodala da su paketići donacija „Pošta Srpske“.

Petrovićeva navodi da su krenuli sa svojim redovnim zadacima gdje se djeca u školi polako pripremaju za takmičenje iz pružanja prve pomoći, u toku je obuka iz pružanja prve pomoći za vozače, dok akciju dobrovoljnog darivanja krvi planiraju organizovati u februaru.

Prema njenim riječima, ove godine Opštinska organizacija Crvenog krsta Pale akcenat će staviti na omasovljavanju članstva i radiće kolektivna učlanjenja po školama, vrtićima, preduzećima kako bi podigli svijest građana u ovoj opštini.

„Imamo veliki broj naših saradnika sa kojima sarađujemo godinama, a nemaju člansku knjižicu, pa želimo da to bude ujedno jedan vid zahvalnosti i da se uključe u našu humanu porodicu“, poručila je Petrovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare